به گزارش یزدی نیوز بسیاری از اصولگرایان خصوصا بازماندگان از پیروزی در دو انتخابات اخیر یعنی ریاست جمهوری سال ۹۲ و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، انتخابات ریاست جمهوری سال آینده را یکی از بهترین و مهم ترین بزنگاه هایی قلمداد می کنند که شاید بتوان انتقام شکست در دو رقابت قبلی را در آن جبران کرد و از همین روی هنوز حدود یک سال از عمر دولت روحانی و انتخابات سال آینده زمان باقی مانده اما شاهد انواع و اقسام تکاپو ها و مانور های تبلیغاتی البته زود هنگام از این افراد هستیم. به گونه ای که از برگزاری جلسات پیش از موعد و رسانه ای شدن آنها گرفته تا سفر های استانی بی دلیل اما پر حاشیه و مقصود را می توان در این زمینه یاداور شد. چندی پیش رسانه ها گردش استان به استان محمود احمدی نژاد رییس جمهوری پیشین کشور در کنار سیر شهر به شهر سعید جلیلی را دست به دست کردند که بسیاری از اهالی سیاست چنین شرایطی را همچون زنگ خطری برای دولت یازدهم و حامیان و همفکران آن قلمداد کردند چرا که به زعم ایشان رقیب بدون اینکه درسی از انتخابات اخیر کشور و پیام آنها گرفته باشد، امروز برجام را بهترین و سریع الوصل ترین مولفه کاربردی خود قرار داده و با تحمیل کردن وجه اعجازی بدان سعی دارد که حل سریع تمام مشکلات کشور را که در بسیاری از آنها حتی همفکران ایشان باعث و بانی بودند، از تیم روحانی در فضای پسابرجام خواستار بوده و در چنین شرایطی است که پیوند خوردن کوچک ترین ایراد و اشکالی به برجام از سوی ایشان، خالی از لطف نیست اما در هر بار استراتژی متغیر کاربردی یکی به نعل زدن و یکی به میخ زدن از سوی اصولگرایان جالب توجه است. به گونه ای که درست در اندک زمانی پس از انتخابات هفتم اسفند ماه تمایل به احمدی نژاد به عنوان تنها مهره ای که می تواند در برابر خواست مردم و اراده اصلاح طلبان ایستادگی کند، از سوی این جریان سیاسی مشهود بود و اخیرا در جدید ترین اظهارات، رویگردانی از دلواپسان و همراهان آنها به عنوان تنها شیوه ی مطلوب برای آمادگی در جهت انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ اعلام شده است.
فعالیت انتخاباتی یا تلاشی انحرافی؟!
تلاش برای جلب مجدد «افکار عمومی» همان مولفه ای است که این روز ها در بطن تمام جنبش های اصولگرایان خصوصا در تحرکات یاران دولت احمدی نژاد که به واسطه عملکردی ۸ ساله باعث جدایی آن از پیکره حمایتی مورد نیاز خود شد، مشاهده می شود اما با یادآوری حوادث آن سال ها می توان نتیجه گرفت که اکنون نیز چرا استناد به شیوه های پوپولیستی از طریق توسل به سرکوب مهم ترین دستاورد دولت رقیب، یعنی برجام در محوریت فعالیت ها قرار دارد؟ مرتضی مبلغ، فعال سیاسی و معاون وزیر کشور دولت اصلاحات در گفت وگو با «ابتکار» با اشاره به تمام انتقاد ها و هجمه ها علیه برجام، گفت: برجام یا برنامه جامع اقدام مشترک زمانی که به عنوان خروجی مذاکرات هسته ای به عنوان یک پیروزی برای کشور اتفاق افتاد، بیش از هرچیز دستاوردی برای دولت روحانی به شمار می رفت و از همین روی بود که شاهد انواع تخریب ها و نقد ها از سوی مخالفان دولت یازدهم نسبت بدان بوده و هستیم. وی با یاداوری عملکرد دولت نهم و دهم افزود: اکنون عوامل همان دولتی که در به یادگار گذاشتن میراث گران بها برای کشور، عقیم عمل کرد، در تلاش هستند تا با القای این تصور که برجام به نتیجه نرسیده و نخواهد رسید، تمام فضای مثبت برای دولت روحانی را مخدوش سازند. این فعال سیاسی اصلاح طلب ضمن تاکید بر فعالیت های انتخاباتی زود هنگام از سوی برخی از اصولگرایان گفت: با توجه به زمانی که تا فرا رسیدن موسم انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ باقی مانده چنین تحرکات پیش از موعدی از سوی دلواپسان کاری انحرافی است. به اعتقاد مبلغ جریان مذکور بسیار عجول است و در پی تمام اقدامات خود خواهان خارج ساختن فضای کشور از حالت طبیعی است. معاون وزیر کشور دولت اصلاحات همچنین با اشاره به پیام مردمی حاصل شده از انتخابات هفتم اسفند ماه افزود: برخی از افراد در جریان نام برده با آنکه به خوبی گرایش و علاقه مردم را درک و دریافت نموده اما با تمام قوا در پی تحت الشعاع قرار دادن فضای روانی کشور است. به اعتقاد مبلغ از طرفی چنین فعالیت هایی برای این است که دولت و مجلس آتی از مسیر اصلی که همانا توجه به مشکلات اصیل مردم است، منحرف شود و به جای توجه به آن درگیر چالش های بی خاصیتی شود که با ایجاد حواشی در جامعه حاصل شده است. این فعال سیاسی اصلاح طلب در بخش پایانی اظهارات خود گفت: به نظر می رسد چنین رویکرد ها و سیاست ها راه به جایی نمی برد و انکار عمومی سمت وسوی تمایلات و گرایشات خود را نشان داده است.
لزوم اهتمام دولت به پوشش رسانه ای قوی
عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان ضمن طبیعی ارزیابی کردن فعالیت های انتخاباتی ریاست جمهوری از مدتی پیش از آغاز رسمی فعالیت ها با لحاظ کردن چنین کارکردی از سوی برخی از طیف های اصولگرایی به «ابتکار» گفت: با توجه به نتایج غیر قابل پیش بینی انتخابات مجلس شورای اسلامی خصوصا برای طیف پایداری که عملا از مجلس آتی حذف شدند، چنین فعالیت های پیش از موعدی از نظر زمانی برای ایشان قابل توجه نیست. این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به موضوعی که این جریان سیاسی برای جلب افکار عمومی بدان تمسک جسته یعنی برجام افزود: طبیعتا افراد جبهه پایداری در شرایط کنونی کشور باید در راستای فضا سازی فکری و اجتماعی موضوعی را در نظر بگیرد و محور فعالیت های خود قرار دهد که قدرت مانور بیشتری روی آن داشته باشد. ناصری در بخشی از اظهارات خود پوشش ضعیف رسانه ای دولت روحانی را مورد انتقاد قرار داد و گفت: دولت دکتر روحانی و تیم رسانه ای آن از آغاز روند مذاکرات هسته ای از تمام ظرفیت ها برای رسانه ای شدن محتوای برجام و مطالبات پس از آن بهره نبرد و به عبارتی افکار سازی منطقی را در پیش نگرفت. به گونه ای که امروز جریان رقیب سعی دارد تمام مشکلات را به این دستاورد پیوند بزند و افکار عمومی را در این زمینه مخدوش سازد. این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین تصریح کرد: برجام یک نقطه مشترکی است که هم برای دولت روحانی حیاتی است و هم برای جریان تدرویی که مدت ها با تحریم معاش کرده بود، نیز حیاتی است. به گونه ای که امروز به ثمر رسیدن آن را ناخوشایند تلقی کرده و به مبارزه با آن پرداخته اند. وی افزود: در این راستا این دولت است که باید به پوشش رسانه ای قوی به افکار عمومی یاداور شود که پیگیری سازمان تحریم ها در کوتاه مدت ممکن نیست و برای عملیاتی شدن نتایج برجام به مرور زمان نیاز است.
در پایان…
اگر به زعم بسیاری از اهالی سپهر سیاست در بطن فعالیت های انتخاباتی زود هنگام و پیش از موعد برخی از اصولگرایان و دلواپسان هشداری به دولت روحانی نهفته است، بدین خاطر است که هنوز کسی ماجرای یارانه ها را به عنوان یکی از ابعاد گرایشات عوام فریبانه اهالی دولت گذشته از یاد نبرده است. شاید امروز تخریب برجام برای منحرف ساختن افکار متمایل به دولت روحانی و عقبه حامی آن نیز در راستای ادامه سیاست های پوپولیستی همان دوران دنبال شود و به گفته برخی از کارشناسان سیاسی آنچه که اکنون در فحوای فعالیت های انتخاباتی جریان نام برده مشاهده می شود، دست گذاشتن روی جمعیت روستایی و حاشیه نشین کشور است و با توجه به آنچه که در فوق بدان اشاره شد، چنین رویکردی نمی تواند بی دلیل اتخاذ شود. مضاف بر این که آنچه امروز بیش از هرچیز مورد اشاره این گروه قرار می گیرد، برجام است و مشکلاتی که بدون توجه به ریشه وجودی آنها به این دستاورد پیوند داده می شود.
سلام
بنظر در این متن شما اظهار دارید برجام خیلی موفق بوده! خارج از تبلیغات و ریاست جمهوری واقعا ادعا دارید برجام موفقیتی هم داشته! راستی مطلبی از صحبتهای آقای سیف در مورد ماحصل برجام نیاوردید او که دیگر احمدی نژادی یا غریبه نیست از خود آقای روحانی است!!!!!!!!!!!!!!!!