امروزه اعتیاد به گوشیهای هوشمند در میان نوجوانان و بزرگ سالان شایع است. نیاز به استفاده از تلفن همراهی که بر روی آن انواع اپلیکیشن ها و بازی های موبایلی نصب شده همراه با به روزرسانی های جدید می باشد بیش از آن چه که تصورش را کنید میتواند اعتیاد آور و استرس زا باشد.
به گزارش «پارسینه»، این که بگوییم که زائیده این تکنولوژی ها، فن آوری جدید و انقلابیست، کمی اغراق آمیز است، اما اگر واقعا دستگاهی وجود داشته باشد که زندگی ما را در مقایسه با گذشته، دچار تغییرات شگرفی کرده باشد، یکی از عمده ترین آن دستگاه، مسلما گوشی های هوشمند است.
امروزه، گوشی های هوشمند در هر زمانی با ما همراه هستند. آن ها به ما در برقراری تماس با عزیزانمان یاری می رسانند، لحظات مهم زندگی مان را توسط آن ها ثبت می کنیم و در همه حال بیشرین همراه ما در زندگی هستند. اما صبر کنید ! بیشترین همراه ما در زندگی؟! بوی اعتیاد به مشام می رسد!چک کردن شبانه روزی بیش از ۳۰۰ بار؟!
بر اساس تحقیقی که به تازگی انجام شده مردم معمولی آمریکا به طور متوسط هر شش و نیم دقیقه یک بار گوشی هوشمند خود را چک می کنند یا به عبارتی دیگر ۱۵۰ بار در طول روز این کار را انجام می دهند.
البته برخی تحقیقات دیگر نشان می دهد که بررسی گوشی در طول شبانه روز از ۳۰۰ بار هم تجاوز می کند. قضیه برای قشر جوان اما بسیار حادتر است؛
۵۳ درصد افراد بین ۱۵ تا ۳۰ ساله بسیار زودتر و بیشتر خودشان را تسلیم گوشی های هوشمندشان می کنند. این آمار نشان می دهد که بیشتر این افراد به گوشی های هوشمند خود اعتیاد پیدا کرده اند.
دانشمندی آمریکایی که حدود ۲۰ سال روی اعتیاد به خرید کردن افراد تحقیق کرده است، می گوید می تواند به خوبی تشخیص دهد که چه موقع تمایلات افراد جنبه غیرعادی پیدا می کند و برای سلامتی شان مضر می شود.
بر اساس آمار موجود بین ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم موقع رانندگی از گوشی های هوشمند خود استفاده می کنند که از نظر این محقق به نوعی گویای نوعی از اعتیاد است که برای سلامتی زیان آور است.آیا اعتیاد به گوشیهای هوشمند روی زندگی شما تأثیر گذاشته است؟
داشتن یک گوشی هوشمند، به شما کمک میکند، تا همیشه در ارتباط با شبکههای اجتماعی باشید و کار شما را آسان میکند. اما، زمانی که این فن آوری حاکم بر زندگی شما میشود، مشکلات، خودشان را نشان میدهند.
برای بسیاری از معتادان، گوشیهای هوشمند، به منزلهی بخشی از وجودشان است. آنها تلفنهای خود را بعد از بیدار شدن از خواب و قبل از خوابیدن و زمانی که در تعطیلات آخر هفته هستند، چک میکنند. نیاز به بررسی به روز رسانیهای اخبار، ارتباطات رسانههای اجتماعی و چک کردن ایمیلها، میتواند برای یک فرد فلج کننده باشد، به خصوص اگر آن فرد را از جمع دوستان و خانوادهاش جدا کند.
زمانی که توانایی انجام کارهای ذکر شده را ندارند، استرس و نگرانی تمام وجودشان را میگیرد. در این جا برخی از نشانههای اعتیاد به گوشیهای هوشمند، برای آگاهی بیشتر شما ذکر شده است. نشانههای نگرانیها و استرسهای ناشی از اعتیاد به گوشیهای هوشمند احساس نیاز به این که آن را همه جا با خودتان حمل کنید.
تعهد نانوشته اعتیاد زا
در سال ۲۰۱۴ میلادی تحقیقی انجام شد که نشان داد افراد جوان تر زمان بیشتری را با گوشی خود سپری می کنند. نتیجه این تحقیق همچنین مشخص کرد که دانش آموزان کالج های آمریکا روزانه بین ۴۸ دقیقه تا هشت ساعت از زمان خود را با کار کردن با گوشی های هوشمند سپری می کنند.
۶۷ درصد این دانش آموزان حتی هنگام خواب هم گوشی های شان را همره داشتند و آن را در حالت ویبره قرار می دادند و حتی ۴۶ درصد آنها گفته بودند که بدون وجود گوشی های هوشمندشان می میرند.روانشناسان برای درمان مقاومت در برابر اینترنت (گوشی) توصیه هایی ارائه می دهند. شاید باور نکنید اما حتی هنوز هم کسانی هستند که دوست ندارند توسط گوشی های هوشمند احاطه شوند و سعی می کنند تا حد ممکن از استفاده از این گوشی ها اجتناب کنند. این افراد کسانی را که به گوشی های هوشمند معتاد شده اند دیده و دریافته اند که آنها کنترل خود را از دست داده و اراده خود را به گوشی های شان سپرده اند.
برخی از مشخصه های اصلی فرد معتاد به گوشی؛ سکوت، خوشی، مقاومت کردن و دوری گزیدن از سایر افراد اجتماع است که توسط محققان شناسایی شده اند. برای آن که بفهمیم چه چیزی موجب می شود افراد نسبت به اعتیاد گوشی های موبایل مستعدتر باشند، بد نیست به کتاب پروفسور ای رابرت به نام «بیشتر از یک چیز خوب» نگاهی بیندازیم.
وی می نویسد: «پروفسور جیمز رابرت با دو همکار خود به نام های کریس پالیگ و کریس مانولیس تحقیق پیمایشی را کلید زدند تا بفهمند افراد یا شخصیت ها و ویژگی های مختلف تا چه اندازه کمتر یا بیشتر به گوشی های هوشمند خود معتاد می شوند.
این سه محقق ۳۴۶ دانشجوی معمولی از کالج های آمریکا را به عنوان نمونه آماری خود انتخاب کردند تا ببینند کدام یک از هفت شخصیت اصلی بیشتر به اعتیاد به موبایل دچار می شوند. در این تحقق این محققان کشف کردند کسانی که ظرفیت کمتری دارند و کسانی که سریع تصمیم می گیرند، بیشتر به گوشی های هوشمند خود اعتیاد پیدا کرده اند.
پس در نتیجه اگر شما از تمرکز روی آنچه در اطراف تان هست یا از انجام وظایف خود آزرده هستید، احتمال بیشتری وجود دارد که به دام اعتیاد موبایلی کشیده شوید».در واقع می شود ادعا کرد که گوشی های هوشمند به بهترین نحو بیانگر تناقض درونی تکنولوژی برای ما هستند. چراکه از یک سو بشر را به آرزوهای پیشین خود که امکان برقراری ارتباط با تمام نقاط جهان و بسیاری دیگر از آرزوهای دور و دراز او است رسانده اند و از سوی دیگر انسان را به برده خود تبدیل کرده اند. این دیگر به ما بستگی دارد که چه مسیری را انتخاب کنیم تا از این ابزار بهره سودمندانه ببریم یا به برده آنها تبدیل شویم.
انجام چنین کارهایی فقط برای افرادی ممکن است که انگیزهی کافی برای تغییر و نیاز واقعی برای اصلاح رفتار استفاده از تکنولوژی احساس کنند. تغییر عادت، چیزی نیست که فقط با گفتن بتوان آن را تغییر داد، برای این کار نیاز به تمرین دارید. اگر میخواهید که برچسب”معتاد اینترنتی” را از روی خود بردارید همین الان وقت تغییر است اراده را خرج کنید تا آرامش را بهتر لمس کنید.
ارسال نظر