بر اساس رتبهبندی تایمز:
دانشگاه یزد در جمع ۱۳ دانشگاه برتر کشور
رتبهبندی جهانی تایمز فهرست برترین دانشگاههای جهان را برای سال ۲۰۱۷ – ۲۰۱۶ منتشر کرد که بر اساس آن ۱۳ دانشگاه ایرانی در جمع دانشگاههای برتر جهان قرار گرفتند.
در سال جاری ایران با ۱۳ دانشگاه برتر در دنیا توانسته است بعد از ترکیه با ۱۸ دانشگاه رتبه دوم خاورمیانه را کسب کند. در این بین مصر دارای ۸ دانشگاه، پاکستان ۷ دانشگاه، و عربستان سعودی با ۴ دانشگاه در بین دانشگاههای برتر خاورمیانه هستند.
به این ترتیب رتبه جمهوری اسلامی ایران به لحاظ تعداد دانشگاههای برتر در سطح جهان از ۲۳ در سال قبل به ۱۷ ارتقا یافت. ضمناً جایگاه ایران در رتبهبندی سال ۲۰۱۳ میلادی در دنیا ۳۳ بود.
پایگاه رتبهبندی تایمز به عنوان یکی از معتبرترین نظامهای رتبهبندی بینالمللی، دانشگاههای جهان را رتبهبندی میکند.
نتایج رتبهبندی سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ تایمز از حضور پنج دانشگاه شیراز، فردوسی مشهد، آزاد اسلامی کرج، یزد و زنجان برای اولین بار خبر میدهد.
در سال ۲۰۱۵- ۲۰۱۴ از ایران تنها دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در این ردهبندی حضور داشتند که در سال قبل این تعداد به هشت دانشگاه افزایش و بدین ترتیب در سال جاری ۱۳ دانشگاه از ایران در جمع ۹۷۸ دانشگاه برتر جهان(از میان ۷۹ کشور) حضور یافتند که این موضوع نویدبخش حرکت هر چه بیشتر دانشگاههای توانمند ایران در رتبهبندیهای معتبر بینالمللی است.
محاسبات رتبهبندی تایمز در سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ میلادی توسط شرکت خدمات حرفهای پرایس واتر هاوس کوپرز (PWC) انجام شده، محاسبات شاخص ها و نمرات توسط سه منبع اطلاعاتی صورت گرفته است.
دادههای ارسالی از دانشگاهها و موسسات آموزش عالی که به صورت خود اظهاری جمع آوری میشوند، دادههای حاصل از نظرسنجی شهرت توسط متخصصان آموزش عالی، اطلاعات تولیدات علمی موسسات آموزش عالی نمایه شده در پایگاه استنادی اسکوپوس از جمله این منابع هستند.
رتبهبندی تایمز برای بررسی اطلاعات پژوهشی اعضای هیات علمی، با استفاده از پایگاه استنادی اسکوپوس که به عنوان یکی از بزرگترین پایگاه داده درجهان شناخته میشود، اطلاعات پنج سال را مورد بررسی قرار داده و تعداد کل استنادات مرتبط با تولیدات علمی دانشگاهها را لحاظ میکند.
در رتبهبندی سال ۲۰۱۷-۲۰۱۶ تعداد ۲۳ هزار مجله علمی با تعداد تقریبی ۱۱٫۹ میلیون مقاله، مقاله کنفرانس، کتاب و فصلهای کتاب در پنج سال گذشته و همچنین بیش از ۵۶ میلیون استناد که به این تولیدات علمی صورت پذیرفته در محاسبات نمرات مورد استفاده قرار گرفته شدهاند.
تولیدات علمی مربوط به بازه پنج ساله ۲۰۱۵- ۲۰۱۱ میلادی و استنادات نیز مربوط به بازه شش سالهی ۲۰۱۶-۲۰۱۱ است. این اولین سالی است که بیش از ۵۰۰ هزار کتاب و فصول کتابها در تحلیل نتایج مورد استفاده قرار گرفته شده و بدین ترتیب عملکرد پژوهشهای صورت گرفته در حیطههای علوم انسانی و هنر بهتر از سالهای قبل در نتایج سال ۲۰۱۷- ۲۰۱۶ تایمز پدیدار شده است.
ارسال نظر