مدیر حوزه های علمیه در دیدار یکصد نفر از روئسا و اساتید مراکز آموزش عالی:
ارتباط آموزش عالی باید در بعد بین المللی ارتقاء یابد / نباید دستاوردهای مراکز علمی را دست کم بگیریم
بیش از یکصد نفر از روئسا و اساتید مراکز آموزش عالی و دانشگاههای شهرستان میبد با آیت الله اعرافی دیدار و در جریان شاخص ها و دستاوردها و کاستی های آموزش عالی قرار گرفتند.
به گزارش صدای میبد: امام جمعه میبد در فرازهایی اساتید را فرهیخته هایی از سیستم کلان علمی ، آموزشی و تحقیقی کشور خواند و با مرور امتیاز و کاستی های آموزش عالی گفت : باید تلاش کنیم نظام علمی کشور را ارتقاء دهیم .
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در فراز اول بیانات خود به شاخص های مثبت آموزش عالی در چهار دهه گذشته اشاره کرد و گفت : با وجود ۸ سال دفاع مقدس و سازندگی و تحریم ، دستاوردهای ارزشمندی داشتیم.
وی با اشاره به تجربه سفرهای خود به بیش از یکصد کشور جهان و تشریح دستاوردهای آموزش عالی خاطرنشان کرد : تشریح این دستاوردها گاها مایه شگفتی مخاطبان نخبه در آن کشورها می شود بنابراین نباید دستاوردهای مراکز علمی را دست کم بگیریم .
آیت الله اعرافی تعداد بالای ۲ هزار واحد دانشگاهی ، حدود ۴و نیم میلیون دانشجو ،۹۰هزار عضو هیئت علمی ، ارتقاء رتبه های استادی ، حرکت به سمت تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری با یک میلیون و ۲۰۰هزار دانشجو ، تولید بیش از ۵۰۰ مجله علمی ، پژوهشی ، توزیع جغرافیایی آموزش عالی درکشور ، عدالت آموزشی به لحاظ جنسیتی ، توجه به تجهیزات آزمایشگاهی ، پیش بینی ۴درصدی بودجه پژوهشی از تولید ناخالص ملی تا ۱۴۰۴ ، دستیابی به ۱۵ فناوری پیشرفته و هایتک از جمله انرژی هسته ایی ، تولید ۳۰ سند پایه در حوزه علم و فناوری ، حضور بیش از نیمی از دانشگاهها و دانشجویان در موسسات غیردولتی را از شاخص های ممتاز و برجسته آموزش عالی برشمرد و گفت : همه این شاخص ها نشان می دهد که به لحاظ رشد علمی دارای جایگاه خوبی در منطقه و جهان هستیم .
کاستی های مراکز آموزش عالی
آیت الله اعرافی در فرازی دیگر به برخی از کاستی ها در حوزه آموزش عالی هم پرداخت و با تاکید بر ترمیم این کاستی ها گفت : در میان این کاستی ها باید اذعان کنیم که هنوز اقتصاد و بودجه پژوهشی ما به رغم رشدی که داشته هنوز با جایی که پیش بینی شده است فاصله زیادی دارد .
رئیس جامعه المصطفی العالمیه با بیان اینکه رشد کیفی ما متناسب با کمیت نیست افزود : در بسیاری از رشته ها با مرزهای دانش در عرصه جهانی فاصله داریم .
رئیس حوزه های علمیه کشور فاصله تولید فکری و تحقیق با نظام اداری ، فاصله دانش با فناوری ، بازار کار و اشتغال و صنعت را از دیگر ضعف های آموزش عالی عنوان کرد و گفت : این کاستی ها با واقعیت های جامعه هم در تصمیم سازی ها بازار و صنعت فاصله دارد .
وی ظرفیت های خالی آموزش عالی را یکی از ضعف های این حوزه خواند و با بیان اینکه آموزش عالی ما در بعد بین المللی بسیار ضعیف است گفت : تمام نظام آموزش عالی ما به اندازه جامعه المصطفی در ارتباط بین المللی نمی رسد و بارها در شورای انقلاب به وزرا گفتم آماده ایم دانش فنی و شبکه بین المللی خود را در اختیارتان بگذاریم برای اینکه بین المللی تر شوید تا حداقل تجربه را به کشورهای پایین تر خود تسریع بدهیم و گردشگری دینی ، مذهبی و فرهنگی را با تکیه بر دانش آموختگانمان دو برابر کنیم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی فقدان هم افزایی نهادهای آموزشی را یکی دیگر از ضعف ها در این حوزه برشمرد و گفت : عزم سیاست گذاران در سطوح کشوری و خود بدنه دانشگاهی باید بر این باشد که شاخص های ممتاز را پیش بریم و کاستی ها را جبران کنیم .
امام جمعه میبد در فراز سوم از بیانات خود استان یزد را استعداد خیز ، سابقه دار و دارای ظرفیت های فراوان خواند و افزود : رشد دانشگاهی و حوزوی در استان بد نیست اما می توان کارهای بزرگتری را در یزد رقم زد .
وی با اشاره به معماری استان بعنوان یکی از شاخص های بارز گفت : از عصر صفوی تا به امروز سبک جدید معماری در ایران پایه ریزی نشده است و استان یزد که صاحب سبک معماری است می تواند قدم های بزرگی بردارد .
رئیس حوزه های علمیه کشور کاستی در علوم انسانی را عمیق و جدی توصیف کرد و گفت : سیاست ها در علوم انسانی بومی و منطبق بر دیدگاه و نیاز ما نیست و تئوری پردازی در این زمینه جدی است و باید تدبیری اندیشید.
آیت الله اعرافی با اشاره به طرح آمایش کشوری و فضای کلی سیاست های انقباضی بر هوشمندی بیشتر روئسای مراکز آموزش عالی برای دست یابی به راهکارهای لازم برای رشد تاکید کرد و گفت : برای ماندن در این عرصه باید فکرهای جدیدی داشت.
وی خاطرنشان کرد : ما بعنوان مسئولین شهر ، فرماندار و نماینده ، اولویت کار علم و فرهنگ ، آموزش عالی و تحقیق و پژوهش و آموزش و پرورش را باورکنیم و تمام توان و تلاش خود را به کار بگیریم تا این حوزه رشد پیدا کند .
امام جمعه میبد با اشاره به بحث غیربومی ها و فروریزی ارزشهای کهن و سنت ها و آداب گفت : همه این آسیب ها با آموزش عالی و حوزه و دانشگاه قابل معالجه است .
منبع: میبد آدینه
ارسال نظر