کلیک کنید تا همسر انتخاب کنید/ همسریابی مجازی خوب است یا بد؟
این روزها دیگر دوره و زمانه عوض شده است.جوان های امروز دیگر برای ازدواج کردن سرخ و سفید نمی شوند و به خانواده متوسل نمی شوند.
حالا جوان است و دنیای مجازی و یک کلیک که او. را با جهانی ناشناخته مرتبط می کند.جوانی که حالا دیگر یاد گرفته با همان کلیک دنبال همسر بگردد و با همان کلیک زندگی مشترک را آغاز کند.هر چند از قدیم الایام گفته اند،” ازدواج مانند هندوانه سر بسته است” و در واقع نمی توان با شناخت و آگاهی ۱۰۰ در ۱۰۰ ازدواج کرد اما در هر حال نمی توان از نقش اگاهی خانواده ها در آشنایی جوانان و راهنمایی های با تجربه ها برای شناخت قبل از ازدواج ساده گذشت.
در هر حال اما تجربه ثابت کرده جوان امروز خود را عقل کل می داند و می خواهد هر طور که می خواهد انتخاب کند و دنیای اینترنت حوزه انتخابش را گسترش می دهد .حالا هم به نظر می رسد دولت مردان متقاعد شده اند که اگر نمی توان جلوی آشنایی های اینترنتی را گرفت اما می توان ان را سامان دهی کرد و به همین علت است که سای رسمی همسریابی توسط وزارت ورزش و جوانان بازگشایی شده است.
بر اساس آمار رسمی، ۱۱ میلیون مجرد در کشور زندگی می کند و ۳۵۰ سایت همسریابی غیرقانونی هم فعال هستند که از این راه کسب درآمد می کنند و راهنمای خوبی هم برای جوانان به شمار نمی روند و همین امر نیاز برای سامان دهی به آشنایی های اینترنتی را با توجه به داشتن متقاضی زیاد جدی تر کرد.
تبیان ، اولین سایت همسر گزینی نیمه رسمی
به همین دلیل ، چند وقت پیش بود که موسسه فرهنگی و اطلاعرسانی تبیان که توسط سازمان تبلیغات اسلامی راهاندازی شده و ۲۷مین سایت پربازدید ایران هم هست – در زمینه ازدواج فعال شد و سامانه همسان گزینی را راهاندازی کرد.
این سایت در معرفی خود نوشت:
«موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان با پیشینه ۱۲ سال فعالیت در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات و راه اندازی جامعترین سایت فرهنگی – دینی در ایران؛ بزرگترین مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات میباشد. سایت تبیان دارای جامعه کاربری وسیع و گستردهای است که جوانان مجرد در سن ازدواج بخش عظیمی از اینجامعه را تشکیل میدهند.
مسئله مهم و خطیر ازدواج جوانان و استفاده از بستر مناسبی که فناوری اطلاعات میتواند در اختیار این امر قرار دهد؛ موجب گردید که تبیان از همان بدو تشکیل با رویکردی نوین و نگاهی تازه به این امر وارد شود.»
بعد از آن هم معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش از راهاندازی سایت همسانگزینی در هفته مصادف با «هفته جوان» در ۱۱ خرداد ماه خبر داده و گفت: این سایت با همکاری موسسه تبیان اجرا شده و همسریابی جوانان را تسهیل میکند.
محمود گلزاری تصریح کرد: وزارت ورزش و جوانان با همکاری موسسه تبیان سایت «همسانگزینی» را طراحی و اجرا کرده است که در حال حاضر مراحل نهایی اصلاح را میگذراند.
او در توضیح روش کار این سایت گفت: این سایت زمینه علمی داشته و در آن آزمونهای روانشناختی انجام میشود. از این سایت۱۱خرداد ماه مصادف با هفته جوان در محل موسسه تبیان رونمایی خواهد شد و در مراسم رونمایی تمام اطلاعات طرح را اعلام خواهیم کرد.
وزارت ورزش و جوانان سایت همسریابی را افتتاح کرد
بالاخره هفته جوان هم گذشت تا اینکه بالاخره سایت رسمی همسریابی رونمایی شد. البته عنوانی که آنها برای این سایت انتخاب کردهاند همسانگزینی است.
واسطهگری میکنیم
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: سایت همسانگزینی، دختران و پسران را به یکدیگر معرفی نمیکند؛ بلکه واسطههای ازدواج که افراد مورد اعتماد مردم و خانوادهها هستند در این سایت فعالیت میکنند.
محمود گلزاری در مراسم رونمایی از سامانه ملی همسانگزینی که در آکادمی ملی المپیک برگزار شد، افزود: واسطههای ازدواج افرادی مانند روحانیون، استادان دانشگاه و پزشکان مورد قبول جامعه هستند. آنان اطلاعاتی که از دختران و پسران به منظور همسریابی در اختیارشان گذاشتهاند را به اشتراک میگذارند و ما در قالب سامانه همسانگزینی از این دختران و پسران تست شخصیتی میگیریم. اگر مشخص شود که آنان دارای مشکلات روانی هستند دختران و پسران را به یکدیگر معرفی نمیکنیم بلکه آنها ابتدا باید درمان شوند.
فعالیت ۳۵۰سایت همسریابی غیرمجاز
او افزود: سامانه همسانگزینی، دختران و پسران سالم و هماهنگ با یکدیگر را پیدا میکند، سپس خانوادهها و در نهایت دختر و پسر در فضای واقعی با یکدیگر آشنا میشوند. کل فعالیت سایت همسانگزینی معرفی جوانان به خانوادههای جوانان است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: زمانی که ۱۱ میلیون مجرد در کشورمان زندگی و ۳۵۰ سایت همسریابی غیرقانونی فعالیت میکنند، مشخص میشود که موضوع ازدواج مهم است و ما کاری نکردهایم. پس ازدواج جزو سیاستهای ضروری کشور است؛ اما پرداختن به آن مانع توجه به اشتغال و مسکن جوانان نیست.
او اضافه کرد: در سامانه همسانگزینی معیارهای اسلامی، ایرانی، علمی و تخصصی در نظر گرفته شده است. علاوه بر آن ما اقدامات پنج کشور غربی و شرقی را در زمینه ازدواج بررسی کردهایم و مشخص شد که سامانه همسانگزینی کار بسیار خوبی است و امیدواریم این الگو کمتر از دو سال دیگر در سطح کشورهای اسلامی اجرا شود.
آشنایی های مجازی، خوب یا بد؟
به این ترتیب به نظر میرسد دولتیها فهمیدهاند که انواع دوستیهای قبل از ازدواج و پیدایش فضای مجازی روز به روزعامل پوست اندازی نسل قبلی و پیدایش نسلی شد که به دنبال همسر آینده خود در دنیای مجازی می گردند و باید برای این امر چاره ای اندیشید.
اماسوال اصلی اینجاست که آشناییهایی که در محیطهای مجازی مانند چت رومها، فیس بوک و سایتهای همسریابی صورت میپذیرد تا چه میزان میتواند بنیانهای یک ارتباط درست و زمینههای تشکیل یک زندگی مستحکم را رقم بزند؟
این سوالی است که هر چند همواره به آن پاسخهای ترسناک داده میشود و کارشناسان همواره از شکست این نوع دوستیها و ازدواجها خبر میدهند اما همچنان پاسخ قانع کنندهای برای آن در دست نیست چرا که همواره جوانان به این نوع دوستیها و ازدواجها متمایل میشوند هر چند که نگرش کلی جامعه نسبت به این نوع ازدواج در هر حال منفی است.
در واقع میتوان گفت، انتخاب همسر یا همسرگزینی از جمله مواردی بود که به واسطه تغییر و تحول در زندگی و شکلگیری دنیای مدرن شکل تازهای به خود گرفت تا این بار با کاهش تاثیر خانواده، این جوانان باشند که زوج مورد نظر را انتخاب کنند. حضور پررنگتر جوانان در بحث همسریابی و تاکید آنان بر تفاهم فکری، باوری، اجتماعی، فرهنگی وگاه اقتصادی بهتدریج موجب شد تا دایره انتخاب برای جوانان محدود شود.
در واقع، جوان امروز همچون نسلهای گذشته تنها بهدلیل خویشاوند بودن نمیتوانست تن به ازدواج با فردی دهد که با او همفکر و همرای نبود. استقلال فکری جوانان از خانواده به همراه استقلال جغرافیایی و زندگی در مکانی دور از خانواده بهواسطه حضور در دانشگاه یا محیط کار و به دنبال آن محدود شدن دایره انتخاب موجب شد تا بسیاری از جوانان به سایتهای همسریابی که تعداد قابلتوجهی از آنان از خارج از کشور هدایت و مدیریت میشوند، روی آورند و حالا دولتیها میخواهند با سایتهای مجاز این اشکالات را اصلاح کنند و باید دید موفق خواهند بود یا خیر؟
ارسال نظر