مهندس محمدرضا امیدبخش در آیین بهرهبرداری مجدد از این کارخانه، گفت: به خواست خداوند متعال و حمایت مسئولان محترم، پشتیبانی و همت سرمایهگذار توانمند گروه توسعه صنعتی ماهان سپاهان و پشتکار کارکنان شرکت، کارخانه فولاد میبد پس از هفت سال توقف، همزمان با سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی مجدداً راهاندازی خواهد شد.
وی در ادامه تصریح کرد: پس از بررسیهای کارشناسی دقیق و گسترده در بازار فولاد و با توجه به نیاز شدید بازار جهانی فولاد به محصول استراتژیک فرومنگنز و به منظور برونرفت از شرایط رکود فعلی شرکت که چند سالی است گریبانگیر آن شده است، نخستین سیاست بارز این شرکت، بر تولید محصول فرومنگنز قرار گرفت.
به گفته امیدبخش، بررسیهای بعمل آمده نشان میدهد که تولید فرو منگنز بهغیر از کورههای قوس، درکورههای بلند با حجم مشابه فولاد میبد بدون تغییرات اساسی نیز میتواند مقرون بهصرفه باشد. این در حالی است که محوریت شرکت در جهت طرح توسعه تولید فولاد قرار گرفته است.
وی در مورد مشتریان محصول چدن تولیدی این کارخانه در گذشته گفت: فولاد مبارکه، فولاد اهواز، فولاد خراسان و برخی دیگر از صنایع داخلی، مهمترین خریداران شمش چدن این شرکت بودهاند و خوشبختانه به دلیل کیفیت بالای محصول، رضایت خود را در این زمینه اعلام کردهاند.
امیدبخش، تامین کک متالورژی را از نظر لجستیک و تامین نیازهای کارخانه، استراتژیکترین بخش کار اعلام کرد و گفت: این فرآورده صنعتی در قیمت تمامشده محصول بیشترین تاثیر را دارد.
وی با اشاره به اینکه در گذشته، ککهای تولید داخل از کیفیت کافی برخوردار نبودند و باید به صورت ترکیبی از کک داخلی و خارجی استفاده میشدند، گفت: باتوجه به اضافه کردن زغال خارجی در شارژ واحدهای ککسازی داخلی، پس از این، کک مورد نیاز از واحد ککسازی زرند، ذوب آهن اصفهان، ککسازی طبس و … قابل تهیه است. البته پیش از این، عمده کک خارجی نیز از کشور روسیه تهیه میشد.
مدیرعامل شرکت فولاد میبد یزد با اشاره به این که شرکت به لحاظ تهیه مواد اولیه مصرف به خودکفایی رسیده است، گفت: با توجه به وجود سنگ آهن با کیفیت مناسب در داخل کشور به ویژه از معادن سنگ آهن استان یزد (چادرملو، بافق و معادن کوچک)، این نیاز کارخانه نیز از داخل استان قابل تامین است. همچنین با توجه به تولید واحد اگلومراسیون بافق از سوی شرکت سنگ آهن مرکزی، میتوان بخشی از نیازها را نیز از این واحد تامین کرد. این در حالی است که مواد افزودنی مانند سنگ آهک، سیلیس و سنگ منگنز نیز از معادن استان یزد و یا استانهای همجوار قابل تامین است.
وی این نکته را هم یادآور شد که برای تولید فرومنگنز، علاوه بر معادن داخلی کشور، در صورت کمبود، پیشبینی واردات این ماده اولیه نیزانجام گرفته است.
امیدبخش در پایان با اشاره به مبحث اشتغالزایی با راهاندازی مجدد فولاد میبد، گفت: راهاندازی مجدد این کارخانه برای ۵۰۰ نفر به طور مستقیم و ۵ هزار نفر به طور غیرمستقیم اشتغالزایی ایجاد میکند.
گفتنی است، کارخانه فولاد میبد نخستین پروژه از صنایع بزرگ متالورژی ایران است که کلیه عملیات طراحی، ساخت و فرآیند تکنولوژی آن با دانش فنی متخصصان ایرانی انجام گرفته است. ظرفیت تولید این کارخانه سالانه ۳۰۰ هزار تن چدن خاکستری، ۱۰۰ هزار تن سرباره (کلوخهای) و ۹۰۰ میلیون مترمکعب گاز است.
فولاد میبد اولین پروژه از صنایع بزرگ متالورژی ایران است که کلیه عملیات طراحی ، ساخت و فرآیند تکنولوژی آن با دانش فنی متخصصان ایرانی انجام گرفته است. ظرفیت تولید این کارخانه سالانه ۳۰۰ هزار تن چدن، ۱۰۰ هزار تن سرباره (کلوخه ای) و ۹۰۰ میلیون متر مکعب گاز می باشد. این پروژه که از بزرگترین طرحهای برنامه دوم و سوم توسعه اقتصادی کشور است با مساحت۲۳۰ هکتار در۲۰ کیلومتری غرب شهرستان میبد و در فاصله ۱۰ کیلومتری از راه آهن سراسری واقع شده است. مطالعات فنی و اقتصادی این پروژه در اوایل سال ۷۳ آغاز و در شهریور ماه سال ۷۴ عملیات اجرائی آن آغاز گردید. کلیه عملیات طراحی، ساخت و فرایند تکنولوژی تولید چدن در این پروژه در بالاترین سطح و مطابق آخرین استانداردهای جهانی توسط کارشناسان ایران به مرحله اجرا در آمده است و باتوجه به پیچیدگی های تکنولوژی و تنگناهای فنی و شرایط ساخت از ویژگی های خاصی برخوردار می باشد.
این پروژه ملی نقطه عطفی در صنایع فولاد کشور است و با راه اندازی آن ساخت کارخانجات ذوب آهن و خدمات مهندسی مرتبط بصورت یک باور ملی تجلی یافته است و بدین ترتیب ایران قادر به توسعه روز افزون این صنعت و از جمله صادر کنندگان آن خواهد بود. در سال ۱۳۹۱ بیش از ۴۶% از سهام این شرکت توسط گروه توسعه صنعتی ماهان خریداری گردید.
منبع: کیمیا پرس
ارسال نظر