۱۰ نکته از حواشی استودیویی مناظره ۹۶
پخش موسیقی رپ که همواره زیرزمینی تعریف می شود و آن را پنهان می کنند در این برنامه بسیاری را غافل گیر کرد.
عصر ایران؛ احسان محمدی- نخستین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تحت تاثیر آتش و دودی که قالیباف و جهانگیری برپا کردند قرار گرفت. آنها با ادبیاتی صریح و بی پرده نشان دادند که چرا مردم تا آن اندازه با مناظره های ضبطی مخالف بودند.
۱- بی تردید این مناظره یکی از پربیننده ترین برنامه های تلویزیون در چند سال اخیر بود، تمهیدات سیما به عنوان یک «رسانه» در پوشش آن قابل تحسین است. گرچه می شود عنوان کرد که نشان دادن پیشامناظره در اتاقی دالان شکل در حالیکه مثل شاگرد به سخنان علی عسکری (رییس سازمان صدا و سیما) گوش می دادند غیرضروری و اغراق آمیز بود و حس صمیمیت و رفاقت را منتقل نمی کرد.
۵- حسن سلطانی مجری دیگری که در بخش های ابتدایی، میانی و انتهایی مناظره سخن می گفت برای بسیاری از بینندگان یادآور سحرهای ماه رمضان بود. او با همان تم و ادبیات کوشید با اشاره های مکرر به مناجات ماه شعبان و ذکر احادیث و روایات تلاش کرد که با تلطیف فضا به این مناظره بار اخلاقی ببخشد، اینکه توانست یا نه قضاوت آن با بینندگان است. نقش دیگر مجری جوان برنامه هم مشخص نبود.
۶- پخش موسیقی رپ که همواره زیرزمینی تعریف می شود و آن را پنهان می کنند در این برنامه بسیاری را غافلگیر کرد. این سبک از موسیقی بین نسل جوان علاقمندان بسیاری دارد و آنها امیدوارند این اتفاق باعث شود از زیرزمین به روی آن صعود کنند! تکرار ترانه های دوست داشتنی سالار عقیلی با مضامین وطن دوستانه ارزشمند است اما ممکن است دیگر خوانندگان را به واکنش وادارد که چرا این همه سالار؟
۷- هنوز تعریف مصادیقی چون «توهین» و «اتهام زنی» دشوار است و نحوه پاسخگویی به آن هم در برنامه زنده مشخص نشده است. برخورد دیروز قالیباف- روحانی و اکتفا نکردن رئیس جمهور به زمان مشخص شده نشان می دهد به رغم همه تمهیدات هنوز مشخص نیست چطور به آن پاسخ داده شود. پاسخ به اتهامات در زمان و برنامه دیگر گرچه یک راهکار به نظر می رسد اما کافی نیست چون لزوماً بینندگان دو برنامه یکسان نیستند و چه بسا کسی که اتهامات اول را شنیده، پاسخ های را در برنامه دیگر نشنود.
۸- با آنکه به نظر می رسید کسانی در تلاش هستند تا با ضبط مناظره ها و پرهیز از رودرو قرار دادن نامزدها در مناظره های دو نفره از داغ شدن فضا بکاهند اما این سبک از مناظره هم اثرگذار بود. زمان دو دقیقه ای برای پرسشگری یا پنج دقیقه ای برای پاسخ دادن به پنج نامزد البته برای سیاستمداران ایرانی که عادت به استفاده درست از زمان سخنرانی ندارند البته که اندک است اما باید به سیما هم حق داد که نمی شود زمانی بی انتها را به این موضوع اختصاص داد.
۹- در فضای مجازی بسیاری به قالیباف تاخته اند که «استراحت مردم» را بهانه کرد تا از فرصت برای «پرینت گرفتن یک برگ» بهره گیرد. در اینکه نامزدها حق دارند در یک فرصت مناسب با مشاوران خود ارتباط بگیرند تردیدی نیست اما تکلیف آن باید قبل از برنامه روشن شود نه اینکه در میانه آن مجری بپرسد که ادامه بدهیم یا استراحت کنیم؟
۱۰- با همه نقدهایی که می توان به آن ادامه داد، عملکرد سیما در مناظره – نه پخش اخبار گزینش شده در یکی دو بخش خبری- قابل قبول بود و بخش بزرگی از بینندگان بعد از مدت ها یک عصر جمعه پرانرژی را گذراندند. باید به انتظار نشست و دو مناظره دیگر را دید، شاید بتوان دقیق تر قضاوت کرد.
ببخشید احیانا شما فامیل قوم بنی اسراییل نیستید؟
یه دقتی تو شجره نامه تون بکنید لطفا.
بهانه های بنی اسراییلی را آپدیت کرده و به خورد مردم می دهید….
فکر نمی کردم صدای میبد نیز اینقدر بی لطفی کند…..
شماها که اهل قضاوت نیستید….
خوب بود.
بشینیم و ببینیم باقی مناظره ها چی میشه.