علی مطهری به حسین شریعتمداری:
هماهنگی کیهان با ترامپ برای اجرا نشدن برجام قابل تأمل است / چرا کیهان به آزادی و حقوق بشر نمی پردازد؟ / اهمیت آزادی و حقوق بشر کمتر از معیشت و اقتصاد مردم نیست / اگر رانتهای گذشته وجود داشت وضعمان بدتر بود
مشکلات اقتصادی امروز ریشه های دیگری دارد که مهمترین آن ساختار اقتصادی کشور و کوچک بودن بخش خصوصی و چهار پاره بودن اقتصاد در دست دولت، نظامیان، نهادهای حکومتی و بخش خصوصی و در نتیجه، نبودن رقابت عادلانه میان شرکتها و مؤسسات اقتصادی است.
علی مطهری، نایب رییس مجلس در پاسخ به یکی از مطالب روزنامه کیهان نوشت: درست نیست که تا دولتی به حقوق ملت توجه کرد و به آزادی های انسانی احترام گزارد، دائم از معیشت مردم که همیشه می توان نقصی در آن یافت بگوئیم و وقتی دولتی همسوی خودمان روی کار آمد معیشت را فراموش کنیم.
به گزارش «انتخاب»، متن پاسخ مطهری به روزنامه کیهان به شرح زیر است:
در شماره دوشنبه دوم بهمن آن روزنامه،بخش خبر ویژه،ضمن مخالفت با اقداماتی مانند بازدید نمایندگان از زندان اوین برای آگاهی از وضع بازداشت شدگان و بررسی مسئله خودکشی یکی از آنها، آمده است : «نکته جالب این که طی هفته های اخیر با وجود تشدید برخی نابسامانی های اقتصادی و طفره رفتن مسئولان دولتی از پاسخگویی، امثال علی مطهری در قامت وکیل الدوله سکوت اختیار کرده اند و این در حالی است که مردم انتظار دارند که مطالبات اقتصادی آنها از طریق نمایندگان مجلس از دولت پیگیری شود.» و بعد با اشاره به افزایش قیمت دلار آمده است «اما امثال علی مطهری که مدعی بودند ۲۰ دقیقه هم برای تصویب برجام زیاد بود، اکنون درباره ثمرات وارونه و تلخ برجام کمترین موضع گیری و پرسش گری از دولت نمی کنند.»
ذکر دو نکته ضروری است:
۱-پیگیری مطالبات اقتصادی و هر مطالبه ای از دولت توسط نمایندگان لزوماً در رسانه ها منعکس نمی شود،چنان که اخیراً جلسه ای با رئیس کل بانک مرکزی داشتیم و موضوع افزایش نرخ ارز و مؤسسات اعتباری بررسی شد. همین طور است پیگیری سوال از رئیس جمهور، علاوه بر این، اهمیت ارزشهای انسانی مانند آزادی و حقوق بشر کمتر از معیشت و اقتصاد مردم نیست و گاه بیشتر است. مردم انتظار پیگیری اینگونه مسائل را نیز از نمایندگان دارند.
درست نیست که تا دولتی به حقوق ملت توجه کرد و به آزادی های انسانی احترام گزارد، دائم از معیشت مردم که همیشه می توان نقصی در آن یافت بگوئیم و وقتی دولتی همسوی خودمان روی کار آمد معیشت را فراموش کنیم. این سوال مطرح است که چرا کیهان به مسائلی مثل قتل ستار بهشتی نمی پردازد؟
۲-برجام حاصل تفکر و تلاش کل نظام از جمله مقام رهبری است و هیأت مذاکره کننده با اذن ایشان آن را امضاء کردند. محاسن و معایب آن که معتقدم محاسن آن بسیار بیشتر از معایب آن است به کل نظام بر می گردد نه فقط به دولت.
مشکلات اقتصادی امروز ریشه های دیگری دارد که مهمترین آن ساختار اقتصادی کشور و کوچک بودن بخش خصوصی و چهار پاره بودن اقتصاد در دست دولت، نظامیان، نهادهای حکومتی و بخش خصوصی و در نتیجه، نبودن رقابت عادلانه میان شرکتها و مؤسسات اقتصادی است.
اگر برجام نبود و رانت های گذشته وجود داشت وضعمان بدتر بود. مخالفت آقای ترامپ با برجام یکی از نشانه های نافع بودن برجام برای ماست گرچه هماهنگی کیهان و همفکرانش در این موضع با ترامپ و تلاش آنها از ابتدا برای اجرانشدن این توافقنامه ،قابل تأمل است.
مستدعی است این پاسخ طبق قانون مطبوعات عیناً و در همان محل در اولین شماره آن روزنامه درج گردد
ارسال نظر