لطفا به برخوردهای دوگانه با داعش پایان دهید
تا کجا جامعه جهانی میخواهد به مواضع دوگانه خود در تعامل با تروریسم ادامه دهد. تروریسمی که روز به روز گسترش مییابد و دامنه حضور آن به مناطق بیشتری میرسد و میرود تا تهدیدی برای همه خانواده عضو جامعه جهانی شود.
دیپلماسی ایرانی: تا کجا جامعه جهانی می خواهد به مواضع دوگانه خود در تعامل با تروریسم ادامه دهد. تروریسمی که روز به روز گسترش می یابد و دامنه حضور آن به مناطق بیشتری می رسد و می رود تا تهدیدی برای همه خانواده عضو جامعه جهانی شود. تروریسمی که آتش آن می رود دامنگیر همه شود؟
آن چه باعث می شود این سوال بیش از پیش مطرح شود شیوه تعامل قدرت ها و کشورها با تروریسم و مظاهر آن است که به نوعی سهل انگاری و ساده اندیشی را تداعی می کند، مساله ای که سبب ایجاد شک و شبهه بسیاری نسبت به نیات این قدرت ها و کشورها در تعامل با تروریسم شده است. نبود جدیت لازم برای توقف این خطر وحشتناک سبب شده است تا تر و خشک با هم بسوزند و همگی یکسان در معرض تهدید قرار بگیرند و مجبور شوند همه با هم در آتش تروریسم بسوزند.
چند روز پیش آن طور که روزنامه دیلی تلگراف نوشته است بعضی کشورهای خاورمیانه باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا و دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس را متهم کردند که در رهبری استراتژی ائتلاف جنگ شعله ور شده علیه شبکه تروریستی داعش شکست خورده اند و تمامی تلاش های آنها در این مبارزه به چالش خورده است. دیلی تلگراف همچنین به اتهاماتی که برخی متحدان امریکا و انگلیس در خاورمیانه به آنها بر سر چالش های موجود در مسلح کردن نیروهای مردمی و عشایر برای مبارزه با شبکه تکفیری داعش وارد می کنند نیز اشاره کرده است. دیلی تلگراف همچنین نوشت که برخی از کشورهای منطقه تلویحا آمادگی خود را برای تحرک در جهت دادن سلاح های سنگین به این گروه ها به شکل انفرادی اعلام کردند و از این که ایالات متحده به تقاضای مقامات عراقی برای دادن سلاح های پیشرفته به گروه های مبارز از طریق بغداد توجهی نشان نداده است، انتقاد کرده اند.
این در حالی است که مایکل فالون، وزیر دفاع انگلیس خواستار دادن چراغ سبز به نیروهای هوایی این کشور برای انجام حملات هوایی علیه داعش در سوریه شده است. فالون در این باره گفت: «غیر منطقی است که انگلیس میان سوریه و عراق فرق بگذارد و بر این اساس از حمله به مواضع داعش در داخل سوریه خودداری کند. در حالی که داعش هیچ فرقی میان این دو کشور نمی گذارد و آزادانه میان آنها در رفت و آمد است و درصدد طراحی و تامین امکانات لازم برای انجام عملیات تروریستی جدید است.»
از این رو است که به روشنی می بینیم تروریسم بدون استثنا تهدیدی برای همه است، آن هم دقیقا یک هفته بعد از آن که هم زمان سه حمله تروریستی را در سه قاره جهان انجام داد. دیگر زمانی برای برخوردهای دوگانه نیست، جامعه جهانی نمی تواند در تعامل با مظاهر خطرناک تروریسم کوتاهی کند، وقت آن رسیده است که جامعه جهانی در صفی واحد بایستد و درصدد رویارویی و استفاده از همه راه ها و قوانین برای غلبه بر این شبکه تروریستی باشد. جامعه جهانی باید بداند در برابرش دو راه بیشتر نیست یا موضعی قاطع اتخاذ کند و جلوی این تهدید را بگیرد یا مسئولیت هر آن چه بعد از این در پی تعامل ناشیانه اش با این خطر ویرانگر در پیش گرفته است را متحمل شود.
سرمقاله الاهرام/ تحریریه دیپلماسی ایرانی/۱۱
ارسال نظر