تولید غذای لوکس در کویر ایران
اولین استحصال خاویار سال گذشته توسط بخش خصوصی به میزان ۲٫۴ کیلوگرم از یک ماهی به ارزش ۱۲ میلیون تومان انجام شده است.
مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی یزد گفت: این استان کویری به مرحله استحصال خاویار نیز رسیده به طوری که اولین استحصال خاویار سال گذشته توسط بخش خصوصی به میزان ۲٫۴ کیلوگرم از یک ماهی به ارزش ۱۲ میلیون تومان انجام شده است.
علی زارع در گفتوگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به سابقه یزد در پرورش برخی از انواع ماهیان خاویاری در آبهای استان مانند گونههای فیلماهی و استرلیاد، خاطرنشان کرد: هر چند تولید ماهیان خاویاری در آبهای داخلی کشورمان با هدف تولید گوشت و خاویار از پیشینه بلندی برخوردار نیست ولی استان یزد را میتوان به عنوان پیشگام این بخش در کشور دانست.
وی با بیان این که دریای خزر زیستگاه اصلی ماهیان خاویاری است، تصریح کرد: آبهای لب شور شهرستان بافق در استان یزد با توجه به میزان شوری مشابه با دریای خزر، فرصتی خدادادی برای این استان جهت پرورش ماهیان خاویاری به شمار میرود هر چند که تصور پرورش ماهی کویر مرکزی ایران تا یک دهه قبل دور از ذهن به نظر میرسد.
زارع با بیان این که استان یزد طی ۱۰ سال گذشته تاکنون میزبان ماهیان خاویاری از نوع فیل ماهی است، عنوان کرد: هر چند پرورش این گونه در ابتدا به عنوان یک طرح آزمایشی انجام شد ولی بعدها با هدف پرورش گوشت ادامه یافت و هماکنون چهار واحد پرورشی در استان به پرورش این گونه ماهیان مشغول هستند.
وی در همین رابطه با اذعان به این که در سال گذشته ۱۲ تن و امسال ۴۴ تن گوشت ماهی خاویاری در استان تولید شده است، اظهار کرد: امروز با افتخار اعلام میکنیم که استان کویری یزد به مرحله استحصال خاویار نیز رسیده به طوری که اولین استحصال خاویار سال گذشته توسط بخش خصوصی به میزان ۲٫۴ کیلوگرم از یک ماهی به ارزش ۱۲ میلیون تومان انجام شده است.
مدیر شیلات استان با بیان این که تخمک ماهیان خاویاری ماده به واسطه ارزش وافر غذایی و اقتصادی به عنوان مروارید سیاه معروف است، عنوان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلو خاویار در بازار حدود ۶۰ میلیون ریال است که با توجه به درجهبندی خاویار این قیمت نیز اندکی نوسان مییابد.
وی افزود: از دیرباز خاویار از محصولات صادراتی کشورمان بوده و به عنوان یک ماده غذایی لوکس از بازار فروش خوبی در سایر کشورها برخوردار است.
وی در ادامه یادآور شد: عواملی از قبیل هزینه بالای خرید بچهماهی، ارزش بالای ماهیان خاویاری، محدود بودن مولدهای دریای خزر و نیز زمانبر بودن تولید این گونه از ماهیان از دشواریهای توسعه این بخش محسوب میشود لذا فعالیت در این زمینه نیازمند تجربه بالا و سرمایهگذاری زیاد است.
وی با اشاره به این که پرورش ماهیان خاویاری مسئلهای کاملاً مجزا از سایر گونههاست، تصریح کرد: مجزا بودن سیستم پرورش، استفاده از شرایط پرورش مدار بسته و کنترل کامل محیطی و غذایی از مواردی است که به واسطه ارزش بالای ماهیان خاویاری توصیه میشود.
این مسئول، ساماندهی استخرهای پرورش ماهیان خاویاری، معرفی سایر گونههای ماهیان خاویاری و انجام طرحهای تحقیقاتی را از برنامههای آتی مدیریت شیلات استان برشمرد.
ارسال نظر