علیرضا نقوی شهردار میبد در مراسم اعطای گواهینامه شهرها و روستاهای ملی:
بهترین دستاورد جهانی و ملی شدن، دمیدن روح امید در میان هنرمندان است/ شهرداران باید نگاه انسان محور، هنر محور و میراث محور داشته باشند
شهردار میبد در مراسم اعطای گواهینامه شهرها و روستاهای ملی گفت: امروزه با شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که در جامعه هست این هنرمندان نیازمند حمایت ویژه وزارت میراث فرهنگی و مجموعه مدیریت شهری و شهرداریها هستند.
به گزارش صدای میبد به نقل از روابط عمومی شهردار میبد: علیرضا نقوی شهردار میبد در مراسم اعطای گواهینامه شهرها و روستاهای ملی که با حضور مونسان وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ۵ استاندار و معاون عمرانی وزیرکشور در کاخ نیاوران تهران برگزار شد حضور یافت و شهرداران شهرهای جهانی میبد و شیراز به نمایندگی از سایر شهرداران شهرهای جهانی در این مراسم سخنرانی کردند.
وی که به عنوان شهردار شهر جهانی زیلو سخنران این نشست بود گفت: از سال ۱۳۹۶ میبد به عنوان شهر ملی زیلو و در سال ۱۳۹۷ که به همت و پشتوانه مردمی و هنرمندان زیلوباف مجموعه مدیران استان و شهرستان به عنوان شهر جهانی زیلو انتخاب شد رویدادها و اتفاقات بسیار خوبی در میبد دوست داشتنی رخ داده است.
وی با اشاره به اینکه جاری شدن خون دوباره در رگ های هنرزیلوبافی که در حال فراموشی بود، یکی از دستاوردهای اصلی این رویداد مبارک بود افزود: در این دو سال در زمینههای علمی با ایجاد یک رشته دانشگاهی در مجموعه آموزش عالی سعی کرده ایم جوانان و نوجوانان را به فراگیری این هنر صنعت تشویق و ترغیب کنیم.
نقوی برندسازی، استانداردسازی و تبدیل زیلو به کالایی که بتواند در سبد خانوادهها قرار گیرد را از دیگر اقدامات انجام شده برشمرد و خاطرنشان کرد: خوشه زیلو به وسیله مجموعه شهرکهای صنعتی میبد و جهاد دانشگاهی استان تشکیل شده و اقدامات خوبی در بحثهای علمی، استانداردسازی و برنامهریزی در جهت اخذ گواهی اصالت برای زیلوی مرغوب در حال کار شدن است تا زیلوی میبد در سطح کشور و جهان معرفی شود.
شهردار میبد یکی دیگر از کارهایی که مجموعه مدیریت شهری و شهرداری میبد در راستای شهرجهانی زیلو انجام داده است را برنامهریزی در جهت ایجاد یک مجموعه فرهنگی گردشگری تحت عنوان بام میبد در مساحتی به وسعت ۱۵۰ هکتار عنوان کرد و تاکید کرد: فاز اول بام میبد، پردیس خانواده و خورگشت می باشد و بعنوان اولین مسیر پیادهراه به نام گذر نگارهها نام گذاری شده که در دهه فجر امسال به بهره برداری میرسد.
وی ادامه داد: بام میبد به عنوان مجموعه فرهنگی تفریحی برای خانوادههاست و میتواند برای گردشگرانی هم که به استان یزد سفر میکند یک کمپ گردشگری مناسب باشد.
نقوی اضافه کرد: در این مجموعه باغ هنر زیلو و باغ هنر سفال هم که به تاثیر از تاریخ کهن و مجموعه معماری میبد الگو گرفته است از دیگر بخشهای این پروژه است که در دست اقدام است.
شهردار میبد با بیان اینکه شهرهایی که ملی و جهانی میشوند قبل از اینکه امتیاز و افتخاری را برای مسئولین آن شهر به همراه بیاورد مسئولیتی است که بر دوش آنها میگذارد تاکید کرد: اینکه هنر ایرانی قابلیت عرضه در سطح جهان را دارد بسیار خوب است اما مهمتر از آن این است که کیفیت و معرفی را بتوانیم حفظ کنیم. دنیای خارج از مرزهای ما دنیای اصالت سنجی و استانداردسازی است.
وی ادامه داد: در سفری که در سال گذشته شهرداران و معاونان صنایع دستی به کشور چین و مالزی داشتند این نکته به خوبی مشهود بود و ما باید از این تجربه بهترین استفاده را ببریم.
نقوی شهردار با تاکید بر اینکه یکی از بهترین دستاوردهای جهانی و ملی شدن، دمیده شدن روح امید در میان هنرمندانی است که سالها به زنده نگه داشتن صنایع دستی شهر و دیار خود همت گماشتند، افزود: صنایع دستی خیلی درآمدی ندارد و این خانوادهها اگر سرمایه خودشان را در راه دیگری هزینه کرده بودند قطعاً درآمدهای بیشتری داشتند. امروزه با شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که در جامعه هست این هنرمندان نیازمند حمایت ویژه وزارت میراث فرهنگی و مجموعه مدیریت شهری و شهرداریها هستند.
وی با اشاره به اینکه نکته ای که نباید از آن غافل شویم حمایت از صنایع دستی و هنر در شهرها توسط مدیریت شهری است که باید این مسئله نهادینه شود خاطرنشان کرد: شهرداریها خصوصاً در شهرهای متوسط باید آن نگاه توسعه محوری خود را که در حقیقت بتن محور است را به سمت توسعه پایدار ببرند و نگاه انسان محور، هنر محور و میراث محور را داشته باشند.
علیرضا نقوی در این نشست پیشنهاد داد همانند شهرهای دوستدار کودک، دوستدار محیط زیست و دوستدار معلولان که دارای دستورالعمل هستند، شهرهایی تحت عنوان شهرهای دوستدار صنایع دستی و دوستدار میراث فرهنگی هم در کشور مشخص شوند و یک امتیازی برای شهرداریها باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: زمان آن است که شبکه ارتباطی شهرهای جهانی صنایع دستی ایران برای انتقال تجربه ها شکل بگیرد و امیدوارم در پایان سال میزبان شهرداران شهرهای جهانی و معاونین صنایع دستی باشیم.
ارسال نظر