برگزاری دوره آموزشی سلامت روان با محوریت کمال گرایی در میبد
حیدری: نقطه مقابل سلامت روان، بیماری روان نیست هر چند اولین چیزی که به ذهن متبادر می شود همین موضوع است.
به گزارش روابط عمومی اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان میبد: در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و پایش سلامت روان در کارگاه ها، دوره آموزشی سلامت روان با محوریت «کمال گرایی» با حضور پرسنل شرکت کاشی کیارش سرام میبد برگزار شد.
محمد سعید حیدری دکترای مشاوره در این کارگاه آموزشی گفت: نقطه مقابل سلامت روان، بیماری روان نیست هر چند اولین چیزی که به ذهن متبادر می شود همین موضوع است.
وی افزود: کمال گرایی یکی از مباحث مهم سلامت روان است. خیلی ها خواسته یا ناخواسته درگیر آن هستند و اینکه وجود این خصلت در انسان مسأله خوبی است یا خیر قابل بررسی است.
حیدری در جواب این سوال گفت: نفس کمال گرایی مورد تأیید نیست و این بدان معنی نیست که انسان چشم انداز، هدف، مساعی و تلاش نداشته باشد. با توجه به اینکه سر و کار کمال گرایی دائماً با هستی و موجودها هست که باید کامل و جامع باشند.
وی در ادامه تشریح این موضوع گفت: نقطه مقابل کمال گرایی «کار به نحو احسن» است. در واقع مرز بین کمال گرایی و اهمال کاری همین نقطه است.
حیدری در ادامه مباحث به دو مورد از دلایلی که انسان را کمال گرا می کند اشاره کرده و توضیح داد: فرار از حس شرم، نقص و همچنین تفکر همه یا هیچ از جمله این موارد است.
وی با بیان اینکه انسان های اجتنابی حس دایمی فرار از شرم و نقص دارند چرا که نقایص خود را نپذیرفته اند حال نقص ظاهری و مادی باشد و یا روحی و روانی. در حالی که اگر انسان سلامت روان داشته باشد با آگاهی از ویژگی های خود آنها را پذیرفته است و در واقع عزت نفس و اعتماد به نفس دارد که این دو اگر چه تفاوت هایی با هم دارند اما در کنار یکدیگر باعث رشد می شوند.
مدرس این دوره در توضیح عنصر دوم ایجاد کمال گرایی در انسان تحت عنوان وجود «تفکر همه یا هیچ» در افراد گفت: در این نوع تفکر بحث از زیاده خواهی و یا قناعت مطرح نیست بلکه صحبت از یک نوع تفکر غلطی است که در انسان شکل می گیرد.
وی افزود: اشخاصی که دچار این نوع تفکر هستند به تنهایی قادر به خراب کردن پل های پشت سر خود و سوزاندن فرصت ها هستند.
ارسال نظر