بیش از ۵۰ برنامه متنوع برای هفته کارگر در یزد اجرا میشود
یکی از الزامات اساسی در تحقق «یزد پایدار»، حرکت به سمت تربیت نیروی کار ماهر است. ما نیازمند انسجام و برنامهریزی مشترک بین دستگاههای متولی برای کاهش فاصله میان آموزشهای رسمی و نیاز بازار کار هستیم.

«یزد پایدار» از مسیر «یزد ماهر» میگذرد
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان یزد: فرهاد شیخی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در جمع اصحاب رسانه استان با تشریح برنامههای هفته کارگر و وضعیت اشتغال استان، بر لزوم مهارتافزایی نیروی انسانی و انسجام دستگاههای متولی برای تحقق توسعه پایدار تاکید کرد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در نشست خبری ویژه هفته کارگر، با تبریک این هفته به جامعه کار و تولید، از آن بهعنوان فرصتی مغتنم برای تکریم کارگران، این سرمایههای بیبدیل کشور یاد کرد.
وی با اشاره به شعار امسال هفته کارگر با عنوان «ایران ماهر»، گفت: این شعار در راستای نامگذاری سال ۱۴۰۴ از سوی مقام معظم رهبری بهعنوان «سرمایه گذاری برای تولید» انتخاب شده و بر اهمیت نیروی انسانی ماهر در مسیر توسعه و رونق تولید کشور تاکید دارد.
۵۰ برنامه فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و تخصصی برای هفته کارگر
شیخی در ادامه با اعلام برنامههای گسترده این هفته در سطح استان، افزود: با همکاری تشکلهای کارگری و کارفرمایی، دستگاههای اجرایی و شورای هماهنگی، بیش از ۵۰ برنامه متنوع برای این هفته پیشبینی و اجرا می شود.
وی به مهمترین این برنامهها نظیر جشنواره و رویدادهای مختلف ورزشی، عطرافشانی قبور شهدای کارگر، افتتاح خانه فرهنگ کار، نشستهای سهجانبهگرایی، دیدار با خانوادههای شهدا و کارگران آسیبدیده، مسابقات فرهنگی، میز ارتباط مردمی، جشن های مختلف کارگری در واحدهای تولیدی، نشست سه جانبه گرایی و… اشاره کرد.
تحقق «یزد پایدار» از مسیر «یزد ماهر»
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تاکید کرد: یکی از الزامات اساسی در تحقق «یزد پایدار»، حرکت به سمت تربیت نیروی کار ماهر است. ما نیازمند انسجام و برنامهریزی مشترک بین دستگاههای متولی برای کاهش فاصله میان آموزشهای رسمی و نیاز بازار کار هستیم.
وی با انتقاد از وضعیت موجود، اظهار کرد: علیرغم آمار بالای فارغالتحصیلان دانشگاهی، جایگاه استان در مهارتآموزی مناسب نیست و کشور ما رتبه ۱۳۶ جهان در این شاخص را دارد. این نشان میدهد که نظام آموزشی در پاسخگویی به نیاز صنعت ناکارآمد است.
هشدار نسبت به «فقر مهارتی» فارغالتحصیلان دانشگاهی
شیخی با تاکید بر لزوم ارتقای مهارتهای تخصصی در بین جوانان بهویژه بانوان، افزود: فاصله میان تخصص دانشگاهی و مهارت عملی، یکی از چالشهای جدی بازار کار استان است و بدون رفع این گسست، دستیابی به اشتغال پایدار ممکن نخواهد بود.
یزد دومین استان با کمترین نرخ بیکاری کشور
وی در بخش دیگری از سخنان خود، به آمار اشتغال استان اشاره کرد و گفت: جمعیت فعال استان ۴۰۹ هزار و ۷۰۰ نفر است که از این میان، ۳۰۸ هزار و ۹۱۴ نفر شاغل هستند. با نرخ بیکاری ۴.۳ درصد، یزد پس از تهران، دومین استان کشور با کمترین نرخ بیکاری در زمستان ۱۴۰۳ محسوب میشود.
به گفته وی، ۴۶.۷ درصد شاغلان استان در بخش صنعت، ۴۵.۸ درصد در خدمات و ۷.۵ درصد در کشاورزی فعالیت دارند. همچنین ۲۶۴ هزار نفر بیمهشده تامین اجتماعی هستند که از این تعداد، ۴۳ درصد یعنی حدود ۱۱۳ هزار نفر، غیربومی هستند.
صدور پروانه کار برای ۳۲ هزار تبعه خارجی
شیخی در ادامه با اشاره به حضور اتباع خارجی در بازار کار استان، اظهار کرد: یزد سومین استان کشور از نظر نسبت اتباع خارجی به جمعیت است. در سال گذشته، ۳۲ هزار و ۶۰۳ مورد صدور و تمدید پروانه کار برای اتباع خارجی ثبت شده است.
وی افزود: طی سال ۱۴۰۳، بیش از ۲۹۰ گشت مشترک انجام و بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ تبعه غیرمجاز شناسایی و به مراجع قانونی معرفی شدهاند. استان یزد در مجموع پذیرای کارگران از ۲۴۸ شهر کشور است.
اشتغال هست، اما مطابق با سلیقه جوان یزدی نیست
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان با گلایه از عدم انطباق فرصتهای شغلی با ترجیحات جوانان، گفت: مشاغل متعددی در استان وجود دارد، اما به دلیل عدم علاقه یا تطابق با رشته تحصیلی، برخی از آنها مورد استقبال قرار نمیگیرند. این مساله باعث افزایش سهم شاغلان غیربومی در استان شده است.
لزوم انسجام در سیاستگذاری اشتغال استان
شیخی در پایان تاکید کرد: خروج از وضعیت فعلی نیازمند انسجام بین دستگاههای اجرایی، تقویت مهارتآموزی و بازنگری در سیاستهای اشتغالزایی استان است. تعلل در این زمینه، زنگ خطری برای آینده اشتغال استان یزد خواهد بود.
ارسال نظر