گزارش نیویورک تایمز از
رویارویی نیروهای دریایی ایران و آمریکا در اوائل مرداد / ایرانی ها سلاحهای سنگین خود را به سوی هلیکوپتر امریکا نشانه گرفته بودند / جت های ایران مدام گشت می زنند تا هواپیماهای امریکا را زیر نظر داشته باشند
بنجامین هیولت، کاپیتان ناو هواپیمابر تئودور روزلت، به روزنامه “نیویورک تایمز” گفته است: «ماجرا کمی شبیه یک بازی است. زمانیکه آنها بلند میشویم، ما هم بلند میشویم و نمیخواهیم آنها اطراف ناو ما بدون اسکورت بمانند.»
به گزارش «انتخاب»، این روزنامه نوشت: یک کشتی ایرانی به کشتیای که یک هلیکوپتر ارتش آمریکا در حال فرود روی عرشه آن بوده، نزدیک شده و سلاحهای سنگین خود را به سوی این هلیکوپتر نشانه گرفته است. در پی این حادثه، هلیکوپتر آمریکایی بار دیگر اوج گرفته تا مانع از تشدید تنش و بروز احتمالی درگیری شود.
به گفته دریاسالار جان دبلیو میلر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا، یک گروه روی عرشه کشتی ایرانی از تمام این حادثه که حدود یک دقیقه طول کشیده فیلم گرفته است.
میلر در پاسخ به این پرسش که هلیکوپتر آمریکایی چطور متوجه فیلمبرداری شده، گفته است: «چون ما هم داشتیم از آنها فیلم میگرفتیم. ما ویدئویی از ویدئوی آنها داریم.»
به گزارش شبکه خبری سیانان، این هلیکوپتر در حال فرود روی عرشه یک کشتی متعلق به یک کشور متحد آمریکا بوده که یک کشتی آمریکایی در خلیج عدن را همراهی میکرده است.
این ماجرا تنها چند روز پس از توافق آمریکا و چهار کشور دیگر عضو شورای امنیت سازمان ملل بعلاوه آلمان با ایران بر سر برنامه اتمی ایران رخ داده است.
“نیویورک تایمز” در این باره مینویسد که ارتش ایران و ارتش آمریکا به طور دائم یکدیگر را زیر نظر دارند.
“اشپیگل آنلاین” از آن فراتر رفته و نوشته است که علیرغم توافق اتمی، “جاسوسی آشکار آمریکا و ایران از یکدیگر” بخشی از فعالیتهای نظامی دو کشور است.
به گزارش “نیویورک تایمز”، کشتیهای آمریکایی به طور مرتب در امتداد مرز آبی ایران در حال گشتزنی هستند و با رادارهای خود کشتیهای ایرانیای را که از بنادر ایران خارج میشوند، کنترل میکنند.
در مقابل، جتهای جنگی ایران مدام در این منطقه گشت میزنند تا هواپیماهای آمریکایی را که در خلیج فارس در پرواز هستند، زیر نظر داشته باشند.
بنجامین هیولت، کاپیتان ناو هواپیمابر تئودور روزلت، به روزنامه “نیویورک تایمز” گفته است: «ماجرا کمی شبیه یک بازی است. زمانیکه آنها بلند میشویم، ما هم بلند میشویم و نمیخواهیم آنها اطراف ناو ما بدون اسکورت بمانند.»
به نوشته “نیویورک تایمز”، حضور نیروی هوایی و دریایی آمریکا در امتداد سواحل ایران در شرایط کنونی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
رئیسجمهور آمریکا باید به همپیمانان این کشور و البته به نمایندگان کنگره آمریکا نشان دهد که چشم از ایران برنمیدارد. نزدیک شدن آمریکا و ایران به یکدیگر در پی توافق اتمی منتقدان و مخالفان بسیاری در منطقه و در آمریکا دارد.
ارسال نظر