تاریخ : 5 نوامبر 2015 - 19:20 - شناسه خبر : 5921 ایران و جهان

خانم ابتکار با آیت الله اعرافی امام جمعه میبد دیدار کرد

جامعه المصطفی حرکت خویش را در پرتو انقلاب اسلامی آغاز نموده و اکنون مسیر رشد و بالندگی را طی می‌کند.

خانم معصومه ابتکار ، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با حضور در سازمان مرکزی جامعة المصطفی، با آیت الله اعرافی دیدار و گفت و گو کرد.

به گزارش صدای میبد به نقل از مرکز خبر و اطلاع رسانی جامعة المصطفی، آیت الله اعرافی در  دیدار خانم معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تأکید بر این که جامعة المصطفی بخش بین المللی حوزه و تربیت طلاب غیر ایرانی را بر عهده دارد، تصریح کرد: آنچه امروز تحت نام المصطفی در شهر مقدس قم مشاهده می‌شود، به لحاظ کیفی و تنوع ملیتی در تاریخ گذشته‌ حوزه‌های علمیه بی سابقه است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: جامعه المصطفی حرکت خویش را در پرتو انقلاب اسلامی  آغاز نموده و اکنون مسیر رشد و بالندگی را طی می‌کند.

رئیس جامعه المصطفی در ادامه سخنان خود ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌های جامعه المصطفی، خاطرنشان کرد: تاکنون بالغ بر ۴۰ هزار نفر از ۱۲۰ ملیت جهان از جامعه المصطفی فارغ التحصیل شده و در حوزه‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی جهان فعال هستند.

وی شبکه‌های فعالیتی فارغ التحصیلان جامعه المصطفی را مورد توجه قرار داد و اذعان داشت: شبکه‌های حوزوی، تبلیغی، دانشگاهی، آموزشی، رسانه، تحقیق و ترجمه، اجتماعی و … از مهمترین بسترهای فعالیتی دانش آموختگان المصطفی به شمار می‌رود.

آیت الله اعرافی با بیان این که مجموعه نظام آموزشی و برنامه‌ای جامعه المصطفی معطوف به توسعه کارگروه‌های گوناگون علمی و پژوهشی است، یادآور شد: جامعه المصطفی ضمن حضوری فعال، با توسعه عرصه‌های مختلف فکری و معرفتی، مشاغل و مناصب و عرصه‌های گوناگونی را پوشش می‌دهد.

وی با اشاره به این که بیش از ۳۰ هزار نفر در مجموعه‌های مختلف جامعه المصطفی در حال تحصیل هستند، ابراز داشت: فعالیت این عزیزان در بیش از ۸۰۰ واحد آموزشی و پژوهشی جهان می‌باشد که در سه گروه تابعه، پیوسته و همکار تعریف می‌شوند.

امام جمعه قم گزارشی از راه‌اندازی رشته‌ها و گرایش‌های مختلف آموزشی المصطفی ارائه نمود و اذعان داشت: جامعه المصطفی ۱۵۰ رشته و گرایش را در مقاطع کاردانی تا دکتر و نیز مقاطع ویژه حوزه‌های علمیه با تعابیر خاص خود، ارائه می‌کند.

آیت الله اعرافی نظام رشته‌ای دروس جامعه المصطفی را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: علوم عقلی، فقه و حقوق، تفسیر و قرآن، علوم اجتماعی، حوزه ادیان و مذاهب و زبان و فرهنگ‌ها از مهمترین قلمروهای رشته‌ای جامعه المصطفی به شمار می‌رود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که جامعه المصطفی در بیش از ۷۰ کشور جهان حضوری فعال دارد، اظهار داشت: جامعه المصطفی با راه اندازی ۱۵ مرکز پژوهشی، ۱۰ قطب زبانی را به منظور ترجمه آثار پژوهشگران راه اندازی نموده است.

وی در ادامه با بیان این که جامعه المصطفی خود را میراث دار تاریخ هزار ساله حوزه‌های علمیه می‌داند، یادآور شد: جامعه المصطفی بر آن است تا میراث حوزه‌های علمیه را در قالب های نو بازسازی نموده، به جهانیان عرضه کند.

رئیس جامعه المصطفی شفافیت و رسمیت حضور را از مهمترین سیاست‌های جامعه المصطفی دانست و ابراز داشت: المصطفی ضمن تأکید بر نگاه فرا مذهبی، تقریبی و تعاملی؛ دوره‌هایی را نیز برای آشنایی غیر مسلمانان با معارف ناب الهی برگزار می‌کند.

وی با بیان این که جامعه المصطفی با نگاهی راهبردی، تمام فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را بر اساس اسنادی مدون و مصوب پیگیری می‌گردد، خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی در عصر حاکم شدن رقابت‌های فکری و معرفتی بر جهان، گفتمان حوزه و انقلاب اسلامی را به جهانیان عرضه می‌کند.

آیت الله اعرافی سه قطب کلان فکری و معرفتی حاکم بر جهان اسلام را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: جامعه المصطفی ضمن ارائه معارف اهل بیت(علیهم السلام)، آموزه‌های دینی و فقهی  مذاهب مختلف اسلامی را بر اساس مبانی فقهی آن مذهب، ارائه می‌کند؛ این مهم بارزترین تفاوت جامعة المصطفی با دیگر قطب‌های معرفتی حاکم بر جهان اسلام است.

وی خدمت‌رسانی قابل توجه جامعه المصطفی به فرهنگ، زبان و ادبیات فارسی را از مهمترین دستاوردهای این نهاد در مقایسه با مراکز همسو عنوان کرد و ابراز داشت: جامعه المصطفی بالغ بر ۱۰۰ هزار نفر از طلاب، فرزندان و همسران ایشان، را با زبان و ادب فارسی آشنا نموده است. در هیچ جای دیگر نمی‌توان چنین گستره فعالیتی را مشاهده نمود.

رئیس جامعه المصطفی در بخش پایانی سخنان خود به حوزه‌های مشترک فعالیتی المصطفی و سازمان محیط زیست اشاره نمود و خاطرنشان کرد: جامعة المصطفی با ورود به کارهای علمی و تحقیقاتی در حوزه‌های مختلف زیست محیطی، می‌تواند دستاوردهای قابل توجهی را ارئه دهد.

امام جمعه قم با بیان این که جامعة المصطفی تاکنون رشته کارشناسی ارشد فقه و محیط زیست را راه‌اندازی نموده است، اذعان داشت: “فلسفه محیط زیست”، “اخلاق محیط زیست” و “محیط زیست در تاریخ و تمدن اسلامی” از دیگر رشته‌های ترسیمی جامعه المصطفی به شمار می‌رود.

وی با تأکید بر این که جامعة المصطفی راه اندازی رشته‌های محیط زیستی را در کنار رشته‌های فلسفی، کلامی و تمدنی اسلام بر خود فرض می‌داند، تصریح کرد: جامعه المصطفی با همکاری جهاد کشاورزی در حوزه آب و منابع طبیعی موسوعه ودایرة المعارف ارزشمندی را در حال تدوین دارد؛ تا کنون چند جلد آن به چاپ رسیده است.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که حضور در کشورهای مختلف جهانی را می‌توان در  حوزه صیانت از میراث فرهنگی و محیط زیستی تعریف نمود، اظهار داشت: جامعه المصطفی علاقه‌مند به راه اندازی حوزه های نو با رویکرد فقه اسلامی است.

آیت الله اعرافی در پایان سخنان خود با تأکید بر این که به شهر مقدس قم، باید نگاهی جدی و فراتر از موجود داشت، یادآور شد: توجه به قم به عنوان پایگاهی بین المللی و فرا استانی، امری ضروری است، متأسفانه بحران‌های جدی در حوزه محیط زیست، استان قم را تهدید می‌کند

اخبار مرتبط

ارسال نظر