تاریخ : 5 فوریه 2016 - 19:30 - شناسه خبر : 8266 ایران و جهان

سخنان صریح روحانی مشهور:

وضع عدالت اجتماعی در ایران روز به روز بدتر می شود / بی عدالتی و اختلاس و کودکان کار تقصیر آمریکا نیست! / فاصله طبقاتی در ایران بدتر از اورپا است

ما ۲۰۰ هزار خانواده مطلقا فقیر در تهران داریم و همچنین ۱۵ هزار کارتن‌خواب در پایتخت داریم و درکنار آن چندهزار پورشه و برج‌سازی در تهران داریم.

میهمان ویژه این برنامه ثریا، حجت الاسلام قاسمیان، مدیر حوزه علمیه مشکات و مسئول قرارگاه جهادی امام رضا (ع) بود.

به گزارش پارسینه به نقل از رجانیوز حجت الاسلام قاسمیان، در پاسخ به سوال اول برنامه مبنی براینکه چقدر توانسته‌ایم مفهوم دفاع از مستضعفین را در انقلاب جا بیاندازیم و چقدر فاصله‌های طبقاتی ما کم شده است، اظهار داشت: اگر ما در انقلاب دوتا شعار جدی داده باشیم یکی از آنها استکبارستیزی است و دیگر دفاع از محرومین و مستضعفین و برداشتن فاصله‌های طبقاتی است.

اختلاس، رانت و تورم تقصیر آمریکایی‌ها نیست

وی در ادامه افزود: گمان می‌کنم که موضوعی به نام استکبار ستیزی را اگر بخواهم تشریح کنم باید بگویم که این امر را به خوبی در ایران و جهان توانسته‌ایم انعکاس بدهیم ولی با همه تلاش‌هایی که گروه‌های جهادی در مناطق محروم کرده‌اند باید بگویم که بحث عدالت اجتماعی واقعا روز به روز بدتر می‌شود و باید به این موضوع دقت کنیم عدالت اجتماعی، اختلاس، رانت، تورم و کودکان کار تقصیر آمریکا نیست؛ بطور کلی باید بگویم که وضعیت انقلاب را در این زمینه خوب بررسی نمی‌کنم و فکر هم نمی‌کنم این به معنای ضربه زدن به انقلاب است.

۲۰۰هزار خانواده مطلقا فقیر در تهران داریم!!

حجت‌الاسلام قاسمیان گفت: بدتر از همه این است که این نوع اشرافیت و فاصله‌های طبقاتی در بین مسئولین خودمان وارد شده است و این برپیچیدگی مسئله می‌افزاید.

وی خاطرنشان کرد: اگر نعمتی به طبقات دیگر اجتماعی می‌رسد بواسطه حضور محرومین است؛ ما ۲۰۰ هزار خانواده مطلقا فقیر در تهران داریم و همچنین ۱۵ هزار کارتن‌خواب در پایتخت داریم و درکنار آن چندهزار پورشه و برج‌سازی در تهران داریم.

مدیر حوزه علمیه مشکات با بیان اینکه این دره فاصله طبقاتی روز به روز بازتر می‌شود، افزود: در یک روستایی می‌بینید که واقعا دارد کار می‌شود ولی آنقدر نگاه، سرمایه‌داری است و سرمایه‌داری با سرعت زیادی حرکت می‌کند که این دره فاصله طبقاتی پر نمی‌شود؛ این جمله از امام را خطاب به مسئولین‌مان می‌‌خوانم که می‌فرمایند خدا نیاورد که سیاست ما و سیاست مسئولین کشور ما پشت کردن به دفاع از محرومین و  روی آوردن به حمایت از سرمایه‌داران گردد. امام در جمله دیگری نیز می‌فرمایند که به همه در کوشش برای رفاه طبقات محروم وصیت می‌کنم که  خیر دنیا و آخرت شما رسیدگی به حال محرومان جامعه است.

مسئول قرارگاه جهادی امام رضا تصریح کرد: این سیاست‌هایی که ذکر کردم باید در جامعه باشد اما متاسفانه بعد از جنگ این سیاست‌ها عوض شد و رهبری هم در آن دوره چندبار گفتند که من از اشرافی‌گری مسئولین رنج می‌برم منتهی سیاست‌های اقتصادی دولت‌ها به سمتی رفت که کاملا فاصله طبقاتی را ایجاد کرد.

 

حجت‌السلام قاسمیان تاکید کرد:حاضرم در همین شهر تهران مسئولین را به خانه‌هایی ببرم که در همانجا بنشینند و زار زار گریه کنند و قسم می‌خورم که مسئولین از این خانه‌ها خبر ندارند!

سرمایه‌داری در کشور ما به گونه‌ای است که در کشورهای اروپایی هم نیست!

حجت‌السلام قاسمیان در پاسخ به سوالی مبنی براینکه تفاوت نگاه انقلاب اسلامی با با نظام‌های سرمایه داری در رفع محرومیت چیست و آیا ما صرفا با مدل‌ها کمیته امدادی و صدقه دادن و حتی همین کارهای جهادی می‌توانیم فاصله طبقاتی را کم کنیم یا خیر، گفت: امروزه حتی کشورهای اروپایی برای رفع فاصله‌های طبقاتی نیز نگاه ما را ندارند که بیایند یک طبقه اشرافی درست کنند و بگویند شما بیایید به این طبقات محروم کمک کنید ولی در کشور ما یک حالت زننده‌ای از سرمایه‌داری وجود دارد.

وی تصریح کرد: تفکری که بعد از جنگ حاکم شد این بود که طبقاتی را درست کنند تا در فعالیت‌های اقتصادی به یک قللی برسند که به حسب ظاهر مشروع بوده است که خیلی از آنها رانت و اختلاس است؛ بعد باید از آن قله‌های ثروت خواهش کنیم که شما بیایید حامی مناطق محروم در جامعه بشوید و گاهی اوقات خودشان هم برایشان احساس خوبی بوجود می‌آورد.

مدیر حوزه علمیه مشکات در ادامه افزود: امیرلمومنین (ع) می‌فرمایند که اگر فقیر، فقیر است به این دلیل است که غنی؛ غنی است؛ خداوند قوت فقرا را در اموال اغنیا گذاشته است و این به این معنی نیست که ما به اغنیا بگوییم ترحم داشته باشید و به فقرا کمک کنید بلکه بحث این است که حق فقرا را به آنها باید بدهیم.

نمایندگان مجلسی که در بالاشهر هستند و قتی از “جامعه” حرف می‌زنند منظورشان همان بالاشهر تهران است!!

وی افزود: وقتی نمایندگان مجلس از منزلشان از بالاشهر تهران بیرون می‌آیند تا می‌گویند “جامعه ما”  باید بدانیم که منظورشان همان بالاشهرهای تهران است و از این قشر سراغ کارهای غیر اولویت دار می‌روند و اولویتی دارند که محرومین در آن نیستند بطور مثال فرض می‌کنیم که خرید یک هواپیمای قاره‌پیما اقتصادی است و می‌توانیم قسط‌های آن را بدهیم اما باید توجه داشته باشیم که مخاطب این خرید هواپیما چند درصد مردم کشور هستند؟ مخاطب این خرید به دو درصد مردم کشور هم نمی‌رسند!

قاسمیان خاطر نشان کرد: بنده در گروه‌های جهادی به این رسیده‌ام که باید مسئولین را دسته‌بندی کنیم و به اردوهای جهادی یک روزه ببریم؛ سالانه چقدر آدم برای راهیان نور به خرمشهر می‌روند و با یادمان شلمچه عکس می‌گیرند، نمی‌گویم این کار بد است ولی باید یک نگاهی هم به مردم و روستاهای خرمشهر بیاندازید!

وی افزود: ما عید پارسال به راهیان نور رفتیم که اسم آن را راهیان نور جهادی گذاشتیم که یعنی وقتی شما به شلمچه و مناطق دیگر می‌روید به سمت خرمشهر و روستاهای آن هم بیا و ببین افرادی که پای اسلام و انقلاب خون و جون داده‌اند انصاف است که اینگونه زندگی کنند؟!

اینکه قله‌های ثروت، قله‌های ثروت بمانند و دره‌های فقر، دره‌های فقر بمانند تا ثروتمندان به فقرا کمک کنند، نگاه انقلاب نیست

وی با بیان اینکه ما مسئولین ذاتا بدی نداریم گفت: بردن مسئولین به سفرهای یک روزه جهادی منجر به این می‌شود که قانون خوب وضع می‌کنند و پیگیری می‌کنند؛ این نگاهی که ویژگی‌های ترحم‌برانگیزی ایجاد کنیم و بگوییم که قله‌های ثروت، قله‌های ثروت بمانند و دره‌های فقر، دره‌های فقر بمانند تا ثروتمندان به آنها کمک کنند و این حالت نگاه، نگاه انقلاب نیست.

محسن مقصودی، مجری برنامه خاطر نشان کرد: ما در حوزه مالیاتی بیش از ۲۰۰هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم ئ البته در خیلی از حوزه‌ها مانند مالیات بر ثروت را مالیاتی وضع نکرده‌ایم و هر وقت هم به مجلس رفته این قانون دقیقه نود حذف شده است؛ بیش از ۱۰۰هزار میلیارد تومن معوقه بانکی داریم یعنی طرف وام می‌گیرد و در عرصه زمین و غیره با آن سوداگری می‌کند؛ همه این موارد به این دلیل است که زیرساخت شفافیت اطلاعات نداریم و این چیز بسیار پیچیده‌ای نیست.

حجت‌السلام قاسمیان خاطرنشان کرد: مسئولین ما با خون دل قبول کردند تا حساب‌های زندگی‌شان بررسی بشود؛ قوانین باید تصحیح بشود، مسئولین باید وجدان‌های بیدارتری داشته باشند؛ ارتباط با محرومین وجدان را بیدار می‌کند.

وی ادامه داد: شخصی به من گفت که به همسرم گفتم وقتی آقای قاسیمان می‌گویند که خانه‌های محرومین در تهران فلان و بهمان است پیاز داغش را زیاد می‌کند ولی در اعزامی که به یکی از این خانه‌ها داشتیم دیگر حرف پرده و مبل و غیره را نمی‌کنیم و دغدغه‌مان شده همین خانه‌ای که رفته‌ایم.

عدالت رسانه‌ای بسیار مهم است؛ چرا وقتی در تهران برق قطع می‌شود تمام رسانه‌ها به آن می‌پردازند اما ۳۷ سال بعد از انقلاب مناطقی داریم که برق و آب و گاز ندارند!!

محسن اردستانی رستمی، کارگردان مستند گنج پنهان و نماینده رسانه‌ای گروه‌های جهادی در خصوص شرایط جنوب‌ کرمان گفت: بنده در جنوب کرمان صحنه‌هایی دیدم که واقعا فکر نمی‌کردم چنین محرومیت‌هایی وجود داشته باشد؛ شهید آوینی وقتی که در بشاگرد کار جهادی انجام می‌داد، “بشاگرد، دیار فراموشی” را می‌سازد و من فکر نمی‌کردم که در سال ۹۳ هم چنین چیزی باشد.

وی تاکید کرد: ما نقد درون‌گفتمانی می‌کنیم و الحمدلله که بچه‌های انقلابی در این مناطق محروم مستند می‌سازند و فرق نقد درون‌گفتمانی با سیاه‌نمایی در این است که نقد درون گفتمانی این مشکلات را ذاتی جمهوری اسلامی نمی‌داند و حل می‌شود.

محسن اردستانی رستمی خاطرنشان کرد: بحث عدالت رسانه‌ای بسیار مهم است چراکه اگر الان برق تهران یک ساعت قطع شود تیتر چندتا خبرگزاری بزگ و روزنامه‌ها می‌شود اما چرا باید سی و اندی سال از انقلاب بگذرد و ما روستایی داشته باشیم که آب و برق نداشته باشد!

مقصودی گفت: یکی از ویژگی‌های انقلاب اسلامی این است که بعد از ۳۷ سال جوان‌هایی آمده‌اند که انقلاب و جنگ تحمیلی را ندیده‌اند اما بسیار انقلابی‌تر از انقلابی‌های سابق هستند و آرمان‌های انقلاب را به خوبی پیگیری می‌کنند درحالیکه خیلی از  انقلابیون خسته، پشیمان و رفاه زده هستند که از همه آرمان‌های انقلاب مثل استکبارستیزی و محرومیت‌زدایی خسته شد‌ه‌اند.

سید محسن تولیت، سخنگوی شبکه طلایه‌داران جهادی در خصوص فعالیت‌های این گروه گفت: ما در چند حوزه مرتبط با محرومیت‌زدایی فعال هستیم و یک نگاهمان این است که در حرکت‌های جهادی از اردوهای جهادی بگذریم و به حرکت‌های جهادی برسیم؛ موضوع دیگر تربیت نیروی مومن و مجاهد جهادی است و همچنین درصدد توریج فرهنگ جهادی هستیم که اقداماتی در عرصه بین‌الملل انجام بدهیم.

وی افزود: دفاتر شبکه را در هشت استان خوزستان، سیستان، کرمان، کردستان، خراسان رضوی و غیره را راه‌اندازی کرده‌ایم؛ در حقیقت کار ما شبکه‌سازی و تخصصی کردن کار جهادی است و فقط این نیست که چندروز به یک منطقه برویم و کار جهادی انجام بدهیم.

حجت‌السلام قاسمیان در جمع‌بندی مباحث و ارائه راهکارها گفت: مردم ما مردم بسیار خوبی هستند و وقتی می‌بینند که مسیرهایی به سمت‌ محرومیت‌زدایی باز می‌شود پای کار می‌آیند؛ ما در همین تابستان اخیر به ایلام و کرمانشاه رفتیم که ۵هزار نفر با ما آمدند، افرادی با ما آمدند که اگر ببینیدشان باور نمی‌کنید که آدمی است که خودش را خرج کارهای جهادی می‌کند؛ ما احتیاج به کارهای قرارگاهی داریم که در مناطق محروم کار کنیم و هم منطقه و هم خودمان را بسازیم.

در بخش پایانی برنامه حجت‌السلام قاسمیان، به سبک بچه‌های انقلاب بر دیوار نمادین انقلابی ثریا نوشت:  تلاش بی‌وقفه برای غلبه مستضعفین بر مستکبرین…

ارسال نظر