ابوترابی، جلالی و مطهری به لیست اصلاحات اضافه شوند
اگر اصلاحطلبان اين دسته از اصولگريان را در ليست خود قرار دهند و آنها هم اين امر را بپذيرند، تركيب بسيار منطقيتري را در مجلس آينده شاهد خواهيم بود.
به گزارش پارسینه، احمد شیرزاد* نماینده اصلاح طلب مجلس ششم در سرمقاله امروز روزنامه آرمان نوشت: آنچه از شرايط اجتماعي قبل از انتخابات پيش بيني ميشود اين است كه در انتخابات آينده شاهد موج گسترده اصلاحطلبي و پيروزي اصلاحطلبان خواهيم بود و احتمالاً ليست اصلاحطلبان پيروزي قاطعی خواهد داشت. دلايل متعددي براي اين امر وجود دارد.
مهمترين دليل دولت اصولگرايان در مدت هشت سال گذشته است كه خاطره تلخي را براي مردم به جا گذاشته است و ازسوي ديگر مردم در دو سال و نيمي كه دولت آقاي روحاني سر كار آمدهاند طعم يك مديريت عاقلانه و توام با آرامش را چشيدهاند. البته مديريتي كه در دولت شاهد آن هستيم، مديريت كاملي نيست و تنها يك مديریت خوب و استاندارد است.
در حالي كه مديريت دولت قبلي يك مديريت غير استاندارد بود. در واقع مردم يك بار با تمام وجود حس كردند زماني كه نيروهاي اقتدار گرا و شعار زده بر مسند قدرت تكيه ميزنند چه مشكلاتي بر سر كشور آوار و به چه شكل با مسائل ملي رفتار ميشود. به همين دليل مردم نگرانند كه روند قبلي تكرار شود. در مجموع به نظر ميرسد مردم به عملكرد اين دولت نمره قبولي ميدهند و به مجلس نهم به خاطر برخی اقدامات كه در مسير دولت انجام داده است نمره منفي خواهند داد.
از سوي ديگر صرف همراهي فعالان سياسي با دولت موجب ميشود كه دولت از همراهي مردم برخوردار باشد. همچنين نكتهاي كه در اين دوره ليست اصلاحطلبان را برجسته خواهد كرد و راي را به طور قاطع به طرف آنها ميگرداند، رفتار نهادهای نظارتی است. به اين ترتيب كه رفتارهای اخیر بدون پاسخ باقي نخواهد ماند و مردم به افرادي راي خواهد داد كه مطابق با دیدگاه هایشان است که يافتن آنها براي مردم دشوار نيست. درست است كه قانون اختيارات را به نهاد نظارتي داده، اما اين مساله نبايد دليل سختگيري باشد.
البته اين قانون از ابتدا مشكلاتي داشته است، اما جامعه به خوبي ميتواند با وجود سختگيريها پاسخ خوبي به بدسليقگيها بدهد. به نظر ميرسد كه اتفاقاً به رغم برخی رد صلاحيتها راي بالايي در اين دوره در صندوق اصلاحطلبان ريخته خواهد شد. نكته ديگر آن است كه اصلاحطلبان براي ارائه ليستهايي كه به مردم معرفي ميكنند، معيارهايي را در نظر خواهند داشت. در هفتههاي گذشته كه فضاي نااميدكنندهاي شكل گرفته بود و اين ترديد به وجود آمده بود كه آيا اصولاً ميتوان كانديداي اصلاحطلبي پيدا كرد و در ليست قرار داد، همچنين زمزمههاي زيادي در جهت ائتلاف اصلاحطلبان با اصولگرايان حامي دولت مطرح بود، اما امروز بر اساس دادههاي جمعآوري شده در بسياري از حوزههاي انتخاباتي، اصلاحطلباني را ميتوان يافت كه ليستهاي انتخاباتي را به طور كامل با حضور آنها بست و به مردم معرفي كرد. بايد اذعان داشت كه اصلاحطلبان بايد در اين دوره عاقلانه تر رفتار كنند.
در همين راستا قرار دادن چهرههايي از اصولگرايان در ليستهاي اصلاحطلبان كه داراي مقبوليت هستند و در جامعه به عنوان حاميان دولت شناخته ميشوند، مطلوب است. اگر اصلاحطلبان اين دسته از اصولگريان را در ليست خود قرار دهند و آنها هم اين امر را بپذيرند، تركيب بسيار منطقيتري را در مجلس آينده شاهد خواهيم بود. البته تعداد اين چهرها ممكن است محدود باشد. به عنوان مثال شخصتهايي مانند آقاي علی مطهري مطلوب هستند و اگر در ليست اصلاحطلبان قرار گيرند، در جذب راي مردم تاثير خواهند داشت. ترديدي نيست كه در نظر گرفتن چنين گزينههايي در نهايت به نفع اصلاحطلبان است. حتي اگر برخي از اين چهرهها بعد از اينكه در مجلس حاضر شدند با اصلاحطلبان همراه نباشند.
مساله ديگر اينكه به اين دليل كه نگرانيهايي درباره ورود افراد بيتجربه به مجلس به وجود آمده است، بايد حضور افرادي كه در دورههاي گذشته در مجلس حاضر بودهاند، به شرط اينكه همراه با دولت روحاني باشند، را مفيد ارزيابي كرد. از همين روي حضور چهرههاي مانند حجتالاسلام ابوترابي و كاظم جلالي كه تجربه كار در مجلس را دارند، ميتواند مفيد باشد.
به همين دليل قرارگرفتن چهرههاي متين و منطقي در ليست اصلاحطلبان ميتواند مثبت انگاشته شود. در آخر بايد اذعان داشت كه اگر در شهرهاي مختلف امكان قرار دادن زنان درليست اصلاحطلبان وجود دارد، بايد اين كار صورت گيرد. چرا كه حتي اگر در مجلس آينده، مانند مجلس ششم بسياري از آقايان مشكلات زنان را درك كنند، تجربه نشان داده است كه وجود زنان در مجلس بسيار مفيد و در ايجاد فضاي عقلاني موثر است.
*فعال سياسي اصلاحطلب
.